Stadsdeel Zeeburg

Inspraak Meerjaren Investeringsprogramma Sociale Accommodaties

Inspraakbijeenkomsten - De plannen

Van 21 oktober tot 2 december 2005 is het Meerjaren Investeringsprogramma Sociale Accomodaties (MIPSA) vrijgegeven voor inspraak.

Wat is het MIPSA?
Stadsdeel Zeeburg investeert in de gebouwen die in gebruik zijn voor welzijn, zorg en sport. Hiervoor heeft het dagelijks bestuur het MIPSA opgesteld. Het MIPSA staat voor Meerjaren Investeringsprogramma Sociale Accommodaties. De manier waarop de gebouwen gebruikt worden, gaat tussen 2006 en 2015 veranderen. De voorstellen voor deze veranderingen staan in het MIPSA.

Waarom een MIPSA?
De komende tien jaar groeit het aantal ouderen in Zeeburg. Daarnaast verdubbelt het aantal jongeren in het Oostelijk Havengebied bijna. Het stadsdeel heeft laten onderzoeken wat deze ontwikkelingen betekenen voor het voorzieningenaanbod in Zeeburg. Meer ouderen brengt een vraag naar hulp en zorg met zich mee en er is extra aanbod voor jongeren in het Oostelijk Havengebied nodig.

In de Indische Buurt heeft het stadsdeel momenteel veel kleine jongerencentra, buurthuizen en andere ontmoetingsplekken. In het MIPSA wordt bekeken hoe we deze ruimtes efficiënter kunnen gebruiken. Bovendien mogen sommige accommodaties in een nieuw jasje gestoken worden.

Het is nodig om ook in de toekomst een accommodatieaanbod te hebben dat past bij de vragen en behoeftes van de bewoners. Naast investeringen in nieuwe voorzieningen moet het stadsdeel ook bezuinigen op gebouwen. Daarvoor moeten moeilijke beslissingen worden genomen. Het dagelijks bestuur is zich er zeer van bewust dat ook gebouwen een grote emotionele waarde kunnen hebben. Toch is het dagelijks bestuur ervan overtuigd dat dit nodig is, zodat er ook in 2015 een goed aanbod is op het gebied van welzijn, zorg en sport.

De plannen in het MIPSA
In het overzicht vindt u in het kort de plannen uit het MIPSA. U kunt de volledige stukken over het MIPSA hier ook in pdf-formaat downloaden (max. 2,5 Mb):

* DB-besluit Programma Maatschappelijke Investeringen Zeeburg
* Programma Maatschappelijke Investeringen Zeeburg
* Accomodatierapport:

+ Inhoud

+ Deel 1 (straatnamen A t/m J)

+ Deel 2 (straatnamen K t/m Z)

* MIPSA

De stukken zijn verder tijdens kantooruren op te halen bij de publieksbalie van het stadsdeel.

Inspraakbijeenkomsten
Van 21 oktober tot 2 december 2005 heeft u gelegenheid om uw mening te laten horen over de plannen in het MIPSA. Het dagelijks bestuur en de raadsleden vinden het zeer belangrijk om te horen wat de bewoners en betrokken organisaties vinden van de veranderingen. Hiervoor wordt een aantal bijeenkomsten georganiseerd. De uitkomsten van de bijeenkomsten worden meegenomen in het uiteindelijke voorstel dat aan de raad voorgelegd wordt. Alle bijeenkomsten zijn in bijzijn van de stadsdeelwethouder Dennis Straat en/of Fatima Elatik en leden van de stadsdeelraad.

Schriftelijke reactie
Behalve op deze inspraakbijeenkomsten kunt u tot 2 december 2005 ook schriftelijk uw mening geven. Uw reactie richt u aan het Dagelijks Bestuur, Postbus 380, 1000 AJ, Amsterdam. Of per e-mail: info@zeeburg.amsterdam.nl.

Meer informatie
Voor vragen over het MIPSA of de inspraakbijeenkomsten kunt u contact opnemen met Marc van Gemert, tel. (020) 608 0828, e-mail m.van.gemert@zeeburg.amsterdam.nl of met Merel Werner, tel. (020) 608 0372, e-mail m.werner@zeeburg.amsterdam.nl.