Insinger de Beaufort kondigt aan overname Monument Securities

Insinger de beaufort

Insinger de Beaufort, de Engels-Nederlandse private en investment bank heeft het genoegen u de overname aan te kondigen van Monument Securities Ltd., een in Londen gevestigde institutionele broking firma. De voorwaarden van de overname, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthoudende instanties, blijven confidentieel. Het Londense kantoor van Insinger de Beaufort heeft ongeveer 120 medewerkers, die naast broking in obligaties en aandelen voor institutionele beleggers ook corporate finance- en corporate broking-diensten gericht op de Alternative Investment Market aanbieden, naast private banking en vermogensbeheer voor vermogende particulieren. Monument Securities werd opgericht in 1991 en heeft 28 medewerkers, die gespecialiseerd zijn in de markten voor aandelen, obligaties en derivaten voor institutionele beleggers en hedge funds. Het bedrijf is een opvallende speler op de markten en heeft zich een reputatie weten te verwerven van ervaring en professionalisme door waarde toevoegende diensten in derivaten en onderliggende markten te leveren. Als strategie zal worden aangehouden de institutionele broking onderdelen van Insinger de Beaufort en Monument Securities te combineren. De groter geworden groep zal de diensten die aan institutionele cliënten worden verleend verbeteren dankzij een breder productassortiment waarmee de activiteiten verder kunnen worden ontwikkeld. De overname zal worden gefinancierd uit eigen middelen van Insinger de Beaufort. Na voltooiing van de transactie zal de unit direct een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van de groep.
In combinatie zullen de bedrijven een nieuwe, dynamische, onafhankelijke kracht op de institutionele markt creëren. Martin Burton, de huidige Chief Executive en oprichter van Monument Securities, zal verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de ontwikkeling en van de grotere institutionele activiteiten. Piers White, CEO van Insinger de Beaufort UK zegt: 'Ik ben heel blij dat Martin Burton en het team van Monument Securities bij ons komen. Door onze activiteiten te combineren vergroten we onze institutionele presentie en mogelijkheden aanzienlijk. Martin wordt ook lid van onze Raad van Bestuur.'

Martin Burton zegt: 'De institutionele klantenbasis van Monument Securities in het Verenigd Koninkrijk zal een aanvulling zijn op de internationale klantenbasis van Insinger de Beaufort. Ik zie ernaar uit lid te worden van de Raad van Bestuur van Insinger de Beaufort UK, en we verheugen ons op wat de toekomst onze cliënten en medewerkers zal brengen.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Piers White, CEO Insinger de Beaufort UK
Tel: + 44 207 190 7191 - Mobiel: +44 7979 700115

Martin Burton, CEO Monument Securities
Tel: +44 (0)20 7338 5740

Brian Winterflood, Non-Executive Director Monument Securities Tel: +44 (0)20 7621 0004

Maxine Barnes, Bishopsgate Communications Ltd
Tel: +44 (0)20 7430 1600 - Mobiel: +44 (0) 7860 489571

Redactionele informatie:

Insinger de Beaufort
Insinger de Beaufort is een geheel onafhankelijke Nederlandse bankorganisatie met een geschiedenis die teruggaat tot 1779. Het beheerde vermogen bedraagt 5 miljard euro, waardoor Insinger de Beaufort tot de middelgrote bankinstellingen behoort.

De bank richt zich op groei in drie kernactiviteiten: private banking, vermogensbeheer en diensten voor institutionele cliënten en bedrijven. Naast hoofdvestigingen in Amsterdam en Londen heeft Insinger de Beaufort kantoren in Eindhoven, Den Haag, Luxemburg, Rome en Johannesburg.
Insinger de Beaufort biedt haar cliënten een breed aanbod aan producten en diensten. De onafhankelijke status van Insinger de Beaufort wordt in dit aanbod benadrukt door de open architectuur van onze private banking-activiteiten en de manager selection-technologie die wij hebben ontwikkeld voor het vermogensbeheer. Aan instellingen en bedrijven levert Insinger de Beaufort diensten op de gebieden van vermogensbeheer, equity and bond broking, research en corporate finance services voor kleine en middelgrote bedrijven.

Insinger de Beaufort is lid van de London Stock Exchange, Ofex en ICMA en is in het Verenigd Koninkrijk geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Services Authority. Het bedrijf is actief via Bank Insinger de Beaufort N.V. en haar dochterondernemingen. Insinger de Beaufort Holdings S.A., het moederbedrijf, heeft een notering aan de beurs van Luxemburg.

Monument Securities Limited
Monument Securities Limited is in 1991 opgericht door Martin Burton. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van diensten op de aandelen-, obligatie- en derivatievenmarkten aan institutionele cliënten, bedrijven, professionele beleggers en hedge funds.

De kernactiviteit van Monument is het aan cliënten aanbieden van handelsservices, ondersteund door marktkennis.

Services worden ook aangeboden voor Contracts for Difference.

De laatste 14 jaar heeft Monument haar activiteiten ontwikkeld en uitgebreid, waardoor het een bekende en gerespecteerde marktspeler is geworden en vertegenwoordigers van het bedrijf als chief economist Stephen Lewis worden regelmatig geïnterviewd voor de televisie of door de financiële pers.

Monument is lid van Euronext LIFFE, London Stock Exchange, EDX, Ofex, Virt-x en Eurex.