9fcf1f. jpg 9fcf29.jpg

9fcf31.jpg

Time : 9:53:25 AM
Date : Friday, October 21, 2005
Sender Name: Soft Cell

Soft Cell kondigt aan dat QAD Component Builder en Business Software Componenten aankoopt

Deal verschaft QAD hoogontwikkeld framework voor een gestroomlijnde ontwikkeling van de MFG/PRO functionaliteit van de volgende generatie

Deurne, België - 20 oktober 2005 -
Soft Cell kondigde aan dat QAD Inc. (NASDAQ: QADI) Soft Cell technologie en business software componenten heeft aangekocht. QAD is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van business software voor internationale productiebedrijven. Het ERP bedrijf heeft een akkoord gesloten met Soft Cell over de intellectuele eigendomsrechten betreffende Soft Cell's Component Builder framework alsook voor verscheidene software componenten die complementair zijn aan de oplossingen van QAD's MFG/PRO.

Soft Cell's Component Builder biedt een volledig
ontwikkelingsframework aan om de ontwikkeling van bedrijfssoftware in Progress 4GL te combineren met een .NET User interface, en dit in een Web Services/SOA architectuur. De deal verschaft QAD een platform dat het toekomstige ontwikkelingswerk van het bedrijf vereenvoudigt en de snelle ontwikkeling van verbeterde en nieuwe - component gebaseerde - functionaliteit toelaat.

"Bij het onderzoeken van onze ontwikkelingsdoelen voor toekomstige MFG/PRO oplossingen, bleek dat Soft Cell's framework complementair was aan ons toekomstig werk en dat het perfect zou passen in ons volgende generatie aanbod," zei Paul Knopf, Director, Product Architecture, QAD. "Vermits we vooruitgaan in het creëren van zeer efficiënte oplossingen die globale bedrijven effectief helpen functioneren, zal de bekwaamheid om ontwikkelingsprocessen te versnellen ons toelaten de geavanceerde functionaliteit te leveren die nodig is om te kunnen beantwoorden aan de prioriteiten van de globale productieprocessen van vandaag en morgen."

"QAD's aankoop van Soft Cell Component Builder is een bevestiging van onze strategie om component gebaseerde business software te creëren die gemakkelijk ingebouwd kan worden in andere applicaties,' zei Carl Moons, Directeur voor de indirecte en OEM verkoop bij Soft Cell. "Onze producten bieden software-leveranciers meer flexibiliteit in het ontwikkelen van oplossingen in een SOA of Service-Oriented Architectuur. We bieden hen een aantal bouwstenen zoals een robuust ontwikkelingsframework evenals direct inzetbare functionaliteit voor boekhouding, financiële en rapporterings processen. Zij kunnen op deze manier sneller hun productaanbod naar hun eindklanten verbeteren."

Over Soft Cell

Soft Cell werd opgericht in 1981, en is een leverancier voor business software voor het beheer en de controle van financiële, aankoop- en projectprocessen. Met de hoofdzetel in Antwerpen, België, heeft het bedrijf nu meer dan 250 klanten, verschillende hiervan met een internationale roll-out. Wereldwijd zijn er meer dan 1200 bedrijfsadministraties die steunen op Soft Cell's software oplossingen. Voorbeelden van klanten zijn Brantano, Frans Maas, DEME/Dredging International, Kappa Packaging, LMS International of Inbev. De totale omzet van Soft Cell bereikt de 8 mio EUR. Het bedrijf heeft 100 medewerkers, waarvan 70 in de Benelux en 30 in Tsjechië.
Soft Cell is Microsoft Gold Certified Partner en Progress Technology Partner.
U vindt meer informatie op http://www.softcell.be

Over QAD

QAD is een toonaangevende leverancier van bedrijfsapplicaties voor globale productiebedrijven. QAD applicaties leveren kritische functionaliteiten voor het beheer van productieprocessen en operaties binnen en buiten het bedrijf, waardoor de internationale fabrikanten kunnen samenwerken met hun klanten, leveranciers en partners om het juiste product te maken en te leveren, tegen de juiste prijs en op het juiste moment. Fabrikanten van voertuigen, consumentenproducten, elektronica, voeding en drank, industriële en medische producten gebruiken QAD toepassingen op ongeveer 5,300 sites in meer dan 90 landen en in 27 verschillende talen.
Voor meer informatie over QAD, bel +1 805 684 6614, of bezoek de QAD website op: http://www.qad.com.
"QAD" is een geregistreerd handelsmerk voor QAD Inc.

Voor meer informatie

Soft Cell
Luc Janssen, Marketing Director
Luchthavenlei 7A, 2100 Deurne (Belgium)
Tel : +32 (0)3 286 12 65, GSM +32 (0)477 74 43 41, e-mail: luc.janssen@softcell.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR

Link to Press Release - UK