Gemeente Epe


Gemeente Epe biedt bijstandscliënten bonus bij parttime baan

De gemeente Epe heeft de reïntegratieverordening in het kader van de Wet Werk en Bijstand aangepast. De aanpassing moet er voor zorgen dat bijstandsgerechtigden gestimuleerd worden om parttime werk aan te nemen. Door een premie aan te bieden voor een periode van anderhalf jaar krijgen bijstandscliënten een positieve prikkel om aan het arbeidsproces deel te nemen.

Als een bijstandsgerechtigde een parttime baan accepteert, dan krijgt hij zes maanden lang een premie van 25% van de inkomsten die hij met zijn baan verdient. Hieraan is wel een maximum verbonden van ¤ 165,-- per maand. De daaropvolgende twaalf maanden wordt de premie gehalveerd tot 12,5% met eveneens een maximum van ¤ 165,-- per maand.

Door de afname van het percentage zal de bijstandsgerechtigde zijn parttime werkzaamheden moeten uitbreiden om toch de maximale premie te kunnen incasseren. Hierdoor wordt een financiële prikkel geboden om zich extra in te zetten en uiteindelijk los te komen van de uitkering. De nieuwe regeling gaat in per 1 januari 2006.