Ingezonden persbericht


Onmisbaar voor snelle kookfreak

'Smart Cook' Jaspers met culinaire agenda 2006

De amateurkoks en andere liefhebbers van lekker eten kunnen er niet zonder: de agenda 2006 van de 'slimme' kok Julius Jaspers. Het boekwerk, in een makkelijke ringband gevat, staat vol met kooktips en informatie over wijnjaren van Harold Hamersma, goede winkels en honderden suggesties van de dag. Wie wil er bijvoorbeeld niet weten dat Joop Braakhekke vanaf 11 april recht heeft op aow, dat op 30 juni het begrip 'brasserie' 117 jaar bestaat en dat de beroemde Franse sterrenkok Michel Guérard (uitvinder van de Grote Vermageringskeuken) op 27 maart 74 jaar oud wordt. Julius Jaspers, de bedenker van Smart Cooking, heeft het allemaal verzameld in de tweede agenda die hij op de markt brengt. Agenda
Natuurlijk hebben de Snelle Gerechten een fors aandeel in de agenda. Want Jaspers meent dat voor amateurskoks het zwaartepunt van het koken tijdens de voorbereiding moet liggen opdat er met de gasten zo lang mogelijk aan tafel kan worden gezeten. Vanuit dat principe heeft Julius Jaspers ook zijn kookboeken geschreven. Smart Cooking 1 (een klassieker beloond met de Gouden Garde 2003), nummer 2 wat hipper, nummer 3 gewijd aan de Oosterse keuken en het zojuist verschenen Smart Cooking met de Magimix. Recepten
De nieuwe agenda is full color uitgevoerd en brengt zeven dagen per pagina. Op de spiegelpagina aan de linkerkant staan recepten, afgewisseld met fraaie foto's en tips. Zoals: Gedurende de maand april krijg je 10 procent korting op al het porselein en aardewerk bij alle filialen van Studio Bazar, de kookwinkels van Jaspers. Julius Jaspers is natuurlijk ook weer aanwezig op de Woonbeurs van 27 september tot 2 oktober in Amsterdam. Tijdens de openingsavond op 26 september doet hij samen met sterrenkok Pascal Jalhaij een kooksessie in zijn Smart Kitchen. Jalhaij, één van de beste koks van Nederland, behaalde een paar jaar geleden in het Amsterdamse restaurant Vermeer in een recordtempo twee sterren in de Guide Michelin. Na een periode van rust begint Jalhaij deze herfst als chef-kok in restaurant Chatillon in het Palace Hotel in Noordwijk.

USP PR & Communicatie
Contactpersonen Annelies Putman Cramer/ Natasha Hooper E-mail apc@usp.nl/ natasha@usp.nl
Telefoon 020-42 32 882


---- --