ABN AMRO

Amsterdam, 21 oktober 2005

ABN AMRO beperkt ondernemersrisico MKB bij export

ABN AMRO en Euler Hermes, onderdeel van de Allianz Group en wereldmarktleider in kredietverzekeringen, tekenen vandaag een distributieovereenkomst voor het lanceren van een nieuw product. Met dit product bestaande uit verschillende services kan de MKB ondernemer die wil exporteren debiteurenrisico's beheersen en verzekeren. Hierdoor kan de ondernemer de afnemersrisico's bij export aanzienlijk beperken.

Beginnende exporteurs ondervinden vaak problemen met het verkrijgen van informatie over afnemers en de betalingsrisico's die ze lopen bij export. Via het nieuwe servicepakket kan de ondernemer on-line de benodigde debiteureninformatie opvragen. Daarnaast kan de gewenste transactie via een transactiepolis tot EUR 100.000,- direct worden verzekerd tegen eventuele non-betaling. Hierbij is, afhankelijk van de gegoedheid van de afnemer, de betalingsvoorwaarden en het land van de afnemer, een dekkingspercentage voor de transactie mogelijk tot 85%. Ook de noodzakelijke ondersteuning in het buitenlandse incassotraject wordt binnen het platform geboden. Bij non-betaling ontvangt de verzekerde dertig dagen na incasso een schadeloosstelling.

Han de Ruiter, directeur MKB relaties ABN AMRO: "Al geruime tijd maakt het MKB kenbaar richting de politiek en het bedrijfsleven dat ze meer ondersteuning nodig heeft bij het exporteren van haar producten. Met de transactiepolis spelen wij hierop in door informatie te geven over de afnemers en een snelle schadeloosstelling te verstrekken wanneer betaling uit blijft. Dit kan voor exporteurs de ondersteuning zijn die ze nodig hebben om hun exportkansen te benutten."

Het servicepakket en de transactiepolis worden eind dit jaar gelanceerd.

Persvragen ABN AMRO:
020 - 6288900

Persvragen Euler Hermes:
073 - 688 96 65