Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester bij start "Dutch Open" Internationaal Driebandentoernooi

BARENDRECHT (vrijdag 21 oktober) ­ De Barendrechtse burgemeester J. van Belzen zal vandaag om 12.00 uur de officiële opening verrichten van het "Dutch Open" Internationaal Driebandentoernooi, dat dit jaar al weer voor de elfde maal wordt gehouden in Barendrecht. En voor eerst in voorzienin- gencluster Waterpoort (Carnisselande). Voorheen was Theater Het Kruispunt de thuishonk van het evenement, maar door de recente verbouwing van het theater is het niet meer mogelijk om hier een dergelijk toernooi te organiseren. Overigens steunen zowel de gemeente Barendrecht als de Ontwik- kelings Maatschappij Midden-IJsselmonde het toernooi ook dit jaar met een financiële bijdrage.

Het Open NK Driebanden is in 1991 begonnen in buurgemeente Albrandswaard, maar de afgelopen tien jaar is het in Barendrecht echt groot geworden. ,,Qua toeschouwersaantallen, ambiance en sportief niveau kan dit toernooi zich met de grootsten meten. Het driebanden is in Barendrecht langzaam maar zeker uitgegroeid tot een begrip. Waterpoort is dit jaar overigens voor het eerst de arena voor het toernooi. De komende da- gen zullen bewijzen dat we hiermee een perfecte locatie hebben gevonden. Het is een toegankelijke plek en bovendien hebben we de voorziening voor deelnemers en publiek kunnen uitbreiden met een sfeervol res- taurant'', aldus Ett Schoehuizen. "

Prijsuitreiking finale
De organisatie van het "Dutch Open" Internationaal Driebandentoernooi is er weer in geslaagd een bijzonder sterk deelnemersveld naar Barendrecht te halen. Alle nationale en mondiale toppers zijn ook dit jaar in Ba- rendrecht aanwezig. Zondag 23 oktober is de finale van het Open NK Driebanden. Deze finale begint tussen 13.30 uur en 14.30 uur. Aansluitend aan de finale zal wethouder Ett Schoehuizen de prijzen uitreiken.

Noot voor de pers,