Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Onmisbaar voor snelle kookfreak:
'Smart Cook' Jaspers met culinaire agenda 2006

Amsterdam, oktober 2005, amateur-koks en andere liefhebbers van lekker eten kunnen niet zonder: de Smart Cooking Agenda 2006 van de 'slimme' kok Julius Jaspers. Het boekwerk, in een makkelijke ringband gevat, staat vol met kooktips en informatie over wijnjaren van Harold Hamersma, goede winkels en honderden suggesties van de dag. Wie wil er bijvoorbeeld niet weten dat Joop Braakhekke vanaf 11 april recht heeft op AOW, dat op 30 juni het begrip 'brasserie' 117 jaar bestaat en dat de beroemde Franse sterrenkok Michel Guérard (uitvinder van de Grote Vermageringskeuken) op 27 maart 74 jaar oud wordt. Julius Jaspers, de bedenker van Smart Cooking, heeft het allemaal verzameld in de tweede editie van zijn culinaire agenda die hij op de markt brengt.

Smart Cooking Agenda 2006
Natuurlijk hebben de Snelle Gerechten een fors aandeel in de agenda. Want Jaspers meent dat voor amateurskoks het zwaartepunt van het koken tijdens de voorbereiding moet liggen opdat er met de gasten zo lang mogelijk aan tafel kan worden gezeten. Vanuit dat principe heeft Julius Jaspers ook zijn kookboeken geschreven. Smart Cooking 1 (een klassieker beloond met de Gouden Garde 2003), nummer 2 wat hipper, nummer 3 gewijd aan de Oosterse keuken en het zojuist verschenen Smart Cooking met de Magimix.

Recepten
De nieuwe agenda is full color uitgevoerd en brengt zeven dagen per pagina. Op de spiegelpagina aan de linkerkant staan recepten, afgewisseld met fraaie foto's en tips. Zoals: Gedurende de maand april krijg je 10 procent korting op al het porselein en aardewerk bij alle filialen van Studio Bazar, de kookwinkels van Jaspers.

Smart Cooking Agenda '06

Prijs: E 11,95 (incl. BTW)
Nu verkrijgbaar bij de erkende boekhandel en alle vestigingen van Studio Bazar.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu sinds vijf jaar run, samen met mijn zuster Rooslinde. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl



Ingezonden persbericht