Net4kids sluit zich aan bij MVO Nederland

Amstelveen, 21 oktober 2005 - Net4kids, het non-profit internetplatform voor kinderhulpprojecten, heeft zich als nieuwste partner aangesloten bij het netwerk van MVO Nederland. Het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen is de belangrijkste doelstelling van MVO Nederland, dat werd opgericht in 2004 op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. Netk4ids steunt dit initiatief en draagt bij aan de doelstellingen van MVO Nederland door ondernemingen te assisteren bij de invulling en operationalisering van de goede doelen-paragraaf.

MVO Nederland heeft inmiddels 175 partners, waarvan drie uit de charitatieve sector. Net4kids is de eerste partner voor MVO Nederland die het mogelijk maakt met concrete projecten, internet rapportages en een scherpe CRM-focus de brug te slaan tussen corporate sponsoring en individuele betrokkenheid bij projectondersteuning. Zo kan maatschappelijk verantwoord ondernemen in het verlengde van de corporate communicatie ook een plaats innemen in het dagelijks in- en extern relatiemanagement. Net4kids biedt bedrijven behalve rapportages en een eigen internet site ook professioneel advies bij de opzet en uitrol binnen de bedrijfsstrategie.

Sabine Draaijer, communicatiemanager bij MVO Nederland: Organisaties leren van elkaar het meeste. Wij laten onze partners zoals Net4kids, koplopers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, aan andere organisaties vertellen hoe zij zelf omgaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit leidt vaak tot inspirerende voorbeelden en samenwerking tussen verschillende soorten organisaties. Ook de projecten en initiatieven van Net4kids zijn een bron van informatie voor partijen die willen starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids: "De kracht van maatschappelijk verantwoord ondernemen ligt in het morele besef van bedrijven om bij te dragen aan een betere wereld, en het besef dat ze daardoor ook als bedrijf succesvoller zullen zijn. Met onze concrete propositie en gebruik van moderne technologieën stellen wij bedrijven in staat pragmatische invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en aan de passie om het verschil te maken. Met onze samenwerking met MVO Nederland verwachten we met name op dit gebied een concreet verschil te maken.

Net4kids tijdens MVO-evenement Het Nieuwe Ondernemen

Op 24 november aanstaande werkt Net4kids mee aan het evenement van MVO Nederland over Het Nieuwe Ondernemen . Herman Wijffels, onlangs benoemd tot lid van het Comité van Aanbeveling van Net4kids debatteert er over maatschappelijke onderwerpen als arbeidsparticipatie en armoedebestrijding. Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids, treedt op bij de banksessies. Bovendien levert Net4kids een bijdrage aan de workshops. Aanmelden voor het evenement kan via www.mvonederland.nl.

Over MVO Nederland

MVO Nederland is een netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Nederland brengt hiervoor bedrijfsleven, maatschappelijk veld, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar om samen te zoeken naar effectieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. MVO Nederland wordt hierbij ondersteund door haar partners.

MVO Nederland is begin 2004 opgericht op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken,