Robeco

W I J Z I G I N G C L E A R I N G B R O K E R E N K E L E R O B E C O - P R O D U C T E N
Wijziging clearingbroker enkele Robeco-producten 21 okt 2005

De Robeco Multi Market Bond Jul 03/13 (EUR/USD), Robeco Multi Market Bond Dec 03/13 (EUR/USD), Robeco Multi Market Bond Feb 04/12 (EUR), Robeco Multi Market Bond Apr 04/12 (USD), Robeco Multi Market Bond Jul 04/14 (EUR/USD) en Robeco Multi Market Bond Jul 05/13 (EUR) (tezamen de RMMBs) en de Robeco Diversified Income Bond Dec 04/14 (EUR/USD) en Robeco Diversified Income Bond Jul 05/15 (EUR) (tezamen de RDIBs) zijn door Rabobank Nederland uitgegeven obligaties die elk een onderliggende portefeuille van futures en FX transacties hebben. De clearing broker activiteiten met betrekking tot deze portefeuilles werden aanvankelijk door enkele dochterondernemingen van Refco Inc. (Refco) uitgevoerd.

In verband met de recente negatieve berichtgeving rond Refco heeft Robeco Institutional Asset Management BV (als investment manager voor de RMMBs en RDIBs) besloten om, in overeenstemming met de voorwaarden van de RMMBs en RDIBs, de effectenposities en cashposities bij een andere clearing broker, Calyon Financial SNC, onder te brengen.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

[s?robeco.nl.dut.corporate_content.press.articles.2005.10.wijziging_cl earingbroker_enkele_robeco-producten]