Ingezonden persbericht

KICI stelt 30.000 euro beschikbaar voor gemeentelijke projecten

Als dank voor grote hoeveelheid ingezamelde kleding

DEN HAAG, 20051021 -- De gemeenten Beuningen, Boskoop, Heemstede, Heusden, Lingewaard en het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer krijgen elk 5000 euro van de stichting KICI Kledinginzameling om te besteden aan een milieu- of ontwikkelingsproject. KICI wil de gemeenten en de inwoners daarmee bedanken voor de grote hoeveelheid kleding die zij in haar inzamelcontainers kreeg.


KICI Kledinginzameling is een stichting die al 30 jaar kleding en schoenen inzamelt voor goede doelen. Ter ere van het 30-jarig jubileum heeft KICI 30.000 euro gereserveerd voor milieu- of ontwikkelingsprojecten van gemeenten waar zij de kledinginzameling verzorgt. Het geld wordt verdeeld onder zes gemeenten waar of een langdurige relatie mee bestaat of de opbrengst van inzameling hoog is of een snelle groei heeft laten zien. Dat zijn: Beuningen, Boskoop, Heemstede, Heusden, Lingewaard en het Amsterdamse stadsdeel Oost- Watergraafsmeer.

KICI zamelt kleding in via de groene containers, die in veel gemeenten op straat te vinden zijn. De totale opbrengst aan ingezamelde kleding was in 2004 ruim 7 miljoen kilo. De stichting verkoopt de ingezamelde kleding aan sorteerbedrijven, die de kleding exporteren naar ontwikkelingslanden. KICI maakt geen winst, maar besteedt de netto-opbrengst aan goede doelen. Amnesty International krijgt 50 procent van de netto-opbrengst, de rest gaat naar diverse andere goede doelen.



Ingezonden persbericht