Ingezonden persbericht



1ef4d46.jpg

21 oktober 2005

Hoge investeringsbereidheid voor nieuwe bedrijfsapplicaties en migratie.

Recentelijk onderzoek onder bijna 400 organisaties, uitgevoerd door Heliview, wijst uit dat 42% van de organisaties met meer dan 50 werknemers plannen heeft om de komende 12 maanden te investeren in nieuwe bedrijfsapplicaties. Bij grootzakelijke organisaties is dit zelfs meer dan de helft. Op de vraag omtrent investeringsplannen voor de komende 12 maanden om bestaande applicaties te vervangen of te upgraden, heeft 63% bevestigend geantwoord.

Bijna de helft van organisaties ziet de implementatie van nieuwe toepassingen als één van de belangrijkste uitdagingen op ICT gebied. In de financiële en zakelijke dienstverlening is het ICT budget het hoogst: 15% van de omzet wordt besteed aan ICT, waarvan een groot deel aan applicaties.

Het merendeel van de organisaties gebruikt financieel-administratieve applicaties. Het gebruik van de andere business software volgt op ruime afstand. Met name de toepassing van Business Process Management (BPM) software (19%) en Supply Chain Management (SCM) software (slechts 11%) staat nog in de kinderschoenen. Eenderde van de organisaties gebruikt inmiddels een CRM-systeem en ruim een kwart van de vestigingen met investeringen in nieuwe bedrijfsapplicaties overweegt de aanschaf ervan.

Ruim de helft van de onderzochte organisaties heeft bedrijfsapplicaties gekoppeld of geïntegreerd. 7% heeft op het moment geen applicaties geïntegreerd, maar is dit nog wel van plan. Deze intentie is het grootst bij organisaties in de sectoren overheid, onderwijs en gezondheidszorg en bij vestigingen met 200 tot 500 werknemers. Ruim driekwart van de organisaties die applicaties hebben geïntegreerd, heeft hiervoor een externe dienstverlener ingeschakeld. Naast integratie vindt steeds vaker uitbesteding van processen plaats. De salarisadministratie is populair om te outsourcen: namelijk in meer dan 20% van de vestigingen die uitbesteden. De financiële administratie wordt in een kleine 10% geoutsourced.

Over Heliview:
Heliview Research is een full-service marktonderzoekbureau gespecialiseerd in business to business-onderzoek op het gebied van Informatietechnologie, Telecommunicatie, Mobiliteit, HRM, Charitatief, Financieel, Facilitair en Milieu. Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met:

Vincent de Pooter, BU Manager ICT (vincent.de.pooter@heliview.nl)

Heliview, Lage Mosten 1-5, 4822 NJ Breda, tel: 076-548 40 00

Of bekijk onze website: www.heliview.com.