Ingezonden persbericht


Utrecht, oktober 2005

10 JAAR BIKE MOTION UTRECHT

AL HET SPORTIEVE FIETSNIEUWS VOOR 2006 OP ÉÉN BEURS!

Van vrijdag 21 tot en met maandag 24 oktober viert de grootste beurs op het gebied van sportief fietsnieuws, BIKE MOTION Utrecht, haar 2e lustrum. Bike MOTION Utrecht is de grootste beurs van de Benelux met al het sportieve fietsnieuws voor 2006, die voor de 10e achtereenvolgende keer wordt gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. De beurs is gericht op de sportieve fiets en alle producten die daarmee samenhangen, want Bike MOTION Utrecht is dé beurs op het gebied van de allernieuwste producten voor fietsen met een sportief karakter. Direct na de grote Europese fietsbeurzen is het allerlaatste nieuws te zien in de Jaarbeurs, waar de liefhebbers kunnen smullen van ruim 20.000 vierkante meter bikeplezier!

Bike MOTION Utrecht is een fietsbeurs voor iedereen die op een sportieve manier met fietsen bezig is. De beurs toont een allesomvattend overzicht van de nieuwe collecties sportieve fietsen voor 2006 en aanverwante sport- en lifestyle producten voor het komende seizoen. Ruim 160 toonaangevende importeurs en fabrikanten tonen op 20.000 vierkante meter hun nieuwe collecties. Na de grote internationale beurzen in Milaan, Friedrichshafen en Keulen biedt Bike MOTION een goede gelegenheid om dichter bij huis het laatste nieuws op sportief fietsgebied te bekijken. Naar verwachting zullen méér dan 15.000 bezoekers uit Nederland en België het voorlaatste weekeinde van oktober naar de Utrechtse Jaarbeurshallen trekken.

Demonstraties en adviezen
Ruim honderdzestig importeurs en exposanten presenteren hun nieuwe producten. Maar er is nog veel méér te zien en te doen tijdens Bike MOTION Utrecht. Zo zijn er tal van demonstraties van verschillende fietssportonderdelen, zoals trial en BMX. Er worden doorlopend spectaculaire films getoond van de diverse fietssport onderdelen en er zijn talrijke mogelijkheden voor de bezoekers om advies te krijgen over onder andere sporttraining, sportvoeding etc.

Een groot scala aan racefietsen, mountainbikes en de laatste snufjes en de allernieuwste BMX fietsen, trialbikes en (beach)cruisers worden er gepresenteerd. Ook is er volop aandacht voor de aanverwante sport- en lifestyle producten, fietsreizen en de 'booming' sport spinning. Met name op het gebied van fietssportkleding worden alle actuele en modieuze primeurs getoond. Van fietsschoenen, helmen en brillen tot werkelijk alle denkbare fietsaccessoires vindt men op de beurs Bike MOTION Utrecht. Binnen de diverse segmenten van de fietssport speelt de juiste voeding en de juiste trainingen ook een grote rol. De bezoekers worden tijdens Bike MOTION Utrecht dan ook uitgebreid geadviseerd over voeding- en training. Op Bike MOTION Utrecht vindt u alle verschillende onderdelen uit de sportieve fietsbranche op één beurs bij elkaar, daarmee biedt Bike MOTION Utrecht een totaaloverzicht van alle fietsproducten met een sportief karakter.

De 10e Bike MOTION Utrecht is een bevestiging van de nog steeds groeiende populariteit van de sportieve fiets en is een spiegel van de sportieve fietsbranche in Nederland en België, die ook tal van bekende sportcoryfeeën uit de wielersport naar Utrecht trekt. Tijdens de consumentendagen geven zij interviews en delen zij handtekeningen uit. De liefhebbers van sportieve fietsen, de actieve wielrenner en sportieve fietsrecreant in het bijzonder mogen Bike MOTION Utrecht dan ook niet missen.

Tour de France naar Utrecht?
De stad Utrecht is in beeld bij de Société du Tour de France om wellicht in 2009 de start van de Tour in de Domstad te mogen organiseren. De laatste Tourstart in Nederland vond plaats in 1996 in 's-Hertogenbosch. Utrecht heeft volgens wielerbond KNWU de omvang en potentie om een dergelijk evenement naar Nederland te halen. De Utrechtse plannen zijn ondergebracht in de stichting Tour sous le Dom. De parkoersen die Utrecht heeft uitgestippeld spreken tot de verbeelding. De proloog zou door het historische centrum voeren en de eerste etappe door het rivieren- en heuvellandschap.

Op vrijdag 21 oktober 2005 wordt de route van de waarschijnlijke Tour-proloog van 2009 alvast verkend door een aantal grote namen uit de Nederlandse wielersport. Tour de France winnaar Jan Janssen, Johan van der Velden en verscheidene andere prominente wielrenners rijden de route door het historische stadscentrum van Utrecht en eindigen hun Tour rond 14.00 uur op de beurs Bike MOTION in het Utrechtse Jaarbeursgebouw, waar zij hun kijk op de Tour sous le Dom kenbaar zullen maken. De unieke binnenkomst van deze pré-proloog van de Tour van 2009 vormt de opening van de sportieve fietsbeurs Bike MOTION Utrecht 2005. Zo wordt de fietsbeurs een absolute 'must' voor iedere fietsliefhebber!

Data en Openingstijden
Bike MOTION Utrecht wordt gehouden van vrijdag 21 oktober tot en met maandag 24 oktober 2005. Maandag 24 oktober 2005 is een speciale dag voor de vakhandel. Uitsluitend vakgenoten uit de fietsbranche en pers hebben die dag toegang tot de beurs. De consument is welkom van vrijdag tot en met zondag. Vrijdag 21 oktober van 14.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 22 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 23 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur
Maandag 24 oktober van 11.00 uur tot 18.00 uur (t.b.v. vakhandel)

Locatie
De beurs vindt plaats in de Utrechtse Jaarbeurshallen en geniet zowel nationaal als internationaal grote bekendheid. De Jaarbeurs is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar. Voor bezoekers die met eigen vervoer komen is er voldoende parkeergelegenheid. Het Jaarbeurscomplex ligt op loopafstand van het Centraal Station Utrecht en ook met openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Editie en bezoekersaantallen
Bike MOTION Utrecht wordt voor de tiende keer georganiseerd. In 2004 trok de beurs ruim 15.000 bezoekers uit Nederland en België. In 1996 vond de eerste editie plaats onder de naam 'Motion '96'. 21 Importeurs en fabrikanten ruilden de dealershows in voor een gezamenlijke beurs. Zij presenteerden toen nog op 3.000 m2 hun nieuwe producten en ruim. 4.500 bezoekers vonden hun weg naar deze nieuwe beurs. In de tien jaar die volgde is Bike MOTION Utrecht uitgegroeid tot de grootste sportieve fietsbeurs van de Benelux. In 2004 exposeerden 150 importeurs en fabrikanten hun goederen op ruim 20.000 m2 beursoppervlakte. De beurs trok vorig jaar ruim 14.000 bezoekers.

************************************