Ingezonden persbericht


Persbericht, 10 oktober 2005

10e BIKE MOTION UTRECHT OPENT MET VERKENNING GRAND DÉPART TOUR IN UTRECHT

VOLOP NIEUWS EN EMPORIO ARMANI PRIMEUR TIJDENS SPORTIEVE FIETSBEURS

Meer dan 160 importeurs en fabrikanten van alle toonaangevende merken racefietsen, mountainbikes, bmx fietsen en aanverwante producten nemen dit jaar deel aan de beurs Bike MOTION Utrecht. Deze wordt gehouden van vrijdag 21 tot en met maandag 24 oktober in de Utrechtse Jaarbeurs. Dat betekent 20.000 vierkante meter boordevol sportief fietsplezier.

Tijdens de 10e editie van de Bike MOTION dagen exposeren alle toonaangevende importeurs en fabrikanten van fietsproducten met een sportief karakter hun nieuwe collectie voor het seizoen 2006. Na de grote internationale beurzen in Friedrichshafen, Keulen en Milaan biedt Bike MOTION Utrecht een goede gelegenheid om dichter bij huis het laatste nieuws op sportief fietsgebied te bekijken. Naast de ruim honderdzestig exposanten is er op Bike MOTION Utrecht nog veel meer te zien en te doen. Er worden spectaculaire demonstraties gegeven op de North Shore Bike Trial welke is voorzien van een 'kurkentrekker' en kombocht. Voor de bezoekers die dit zelf willen proberen is er een eenvoudigere versie van de trial beschikbaar. Verder zijn er diverse flatdemo's en geeft de inspanningsfysioloog van de Rabobank Wielerploeg, Adrie van Diemen, gratis sport trainingsadviezen op de stand van het blad Fiets. Uiteraard zijn er ook bekende topsporters uit de fietssportwereld aanwezig. Meer informatie over Bike MOTION Utrecht is te vinden op www.bikemotionutrecht.nl.

UTRECHTSE TOUR DE FRANCE PROLOOG ONDER DE LOEP

Wellicht is Utrecht in beeld bij de Société du Tour de France om de start van de Tour de France in 2009 te organiseren. De laatste Tourstart in Nederland vond plaats in 1996 in 's-Hertogenbosch. Utrecht heeft volgens wielerbond KNWU de omvang en potentie om een dergelijk evenement naar Nederland te halen. Het plan voor de Grand Départ in Utrecht is het resultaat van een goede samenwerking tussen de Stichting Tour sous le Dom en de Gemeente Utrecht.

De parkoersen die men heeft uitgestippeld spreken tot de verbeelding. De proloog wordt verreden in het historische centrum en als het allemaal door gaat zal de eerste etappe door het rivieren- en heuvellandschap voeren.

Op vrijdag 21 oktober 2005 wordt de route van de proloog alvast verkend door een aantal grote namen uit de Nederlandse wielersport. Jan Janssen, Johan van der Velden en enkele andere prominenten uit de wielersport rijden de route door het historisch stadscentrum en eindigen hun tour rond 14.00 uur in de Utrechtse Jaarbeurs, waar zij op de fietsbeurs Bike MOTION de pers te woord zullen staan. Oud Tour-winnaar Jan Janssen en zijn collega's zullen dan hun eerste bevindingen kunnen geven van het parcours van de Proloog, dat wielrentechnisch tot in de kleinste details is uitgestippeld en in de Utrechtse binnenstad in een fantastische ambiance verreden kan worden. De verkenning van de proloog is tevens de officiële opening van de sportieve fietsbeurs Bike MOTION Utrecht 2005, waar al het sportieve fietsnieuws voor 2006 geëxposeerd wordt.

EMPORIO ARMANI SPORTFIETS
De combinatie sport en vrije tijd op twee wielen krijgt een compleet nieuwe dimensie met de ultra technologische Armani fiets, die wordt ontworpen om u vanaf stedelijk verkeer in een verschillende wereld van gezondheid en welzijn te brengen. Voortkomend uit een samenwerking met Bianchi, die voor vervaardiging en distributie verantwoordelijk zijn, heeft de fiets de passende naam Emporio Armani Sportbike gekregen. Een fiets die voor zowel mannen als vrouwen wordt ontworpen en waarmee Giorgio Armani een perfecte manier creëert om op een moderne wijze aan gezondheid en welzijn te werken. Emporio Armani Sportbike belichaamt de nieuwe generatie van sport/fitness fietsen. Geproduceerd in zwarte met het embleem van "Emporio Armani" wordt deze sportieve fiets ongetwijfeld een 'must have' voor de vele merkenfreaks.

FIETSSPORT EN LIFESTYLE

Naast racefietsen en mountainbikes worden diverse andere sportieve fietsen gepresenteerd zoals BMX fietsen, trialfietsen en beachcruiser. Daarnaast is de aandacht nadrukkelijk verschoven naar de aanverwante sport- en lifestyle producten. Met name fietssportkledingfabrikanten spelen hier handig op in en de nieuwe kledingcollecties zijn dan ook allemaal geschikt voor sportieve prestaties maar vooral actueel en modieus. Uiteraard blijven de schoenen, helmen en brillen fabrikanten niet achter in deze trend. Nieuwkomer dit jaar op Bike MOTION Utrecht is het merk Johhny Loco. Naast cruisers exposeert Johnny Loco ook kleding en lifestyle producten. Daarnaast speelt binnen de diverse segmenten van de fietssport de juiste voeding en de juiste trainingen ook een grote rol. Uitgebreid (gratis) voedings- en trainingsadvies tijdens Bike MOTION Utrecht is dan ook een logische gevolg. Op Bike MOTION Utrecht staan al deze verschillende onderdelen uit de sportieve fietsbranche overzichtelijk bij elkaar. Bike MOTION Utrecht biedt als beurs dan ook een totaal overzicht van alle fietsproducten met een sportief karakter.

JACOBSONS SPIN DEMO'S
Steeds meer mensen kiezen voor spinning als ultieme sport ter verbetering van conditie en kracht. De meeste sportscholen bieden uitgebreide spinningprogramma's aan en de populariteit zorgt ervoor dat een reservering voor een lesje spinning noodzakelijk is want de meeste spinninggroepen zitten vol. Spinning is een fenomeen dat breed wordt uitgemeten tijdens de sportieve fietsbeurs Bike MOTION Utrecht. Op verzoek van de organisatoren verzorgt Jacobsons op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2005, spindemonstraties op elk heel uur. Op een speciaal hiervoor gebouwd podium, zal Arno Zahradnik, onlangs nog te zien en lezen in Fietsmarkt, acte de presence geven en het publiek op de tonende van de meest opzwepende muziek proberen te overtuigen van de 'fun' van het spinning. Jacobsons, met merken als Castelli, Nalini en Diadora heeft het meest complete kleding assortiment voor spinning en haalt middels Arno Zahradnik een heuse 'Goeroe' op dit gebied binnen de gelederen. Jacobsons en Arno werkten al eerder samen ook op de Bike MOTION beurs en onlangs nog bij de modeshow tijdens de presentatie van de nieuwe zomercollectie van Castelli voor 2006.

MAIL en WIN een GRATIS ticket
Bike MOTION Utrecht geeft een fiks aantal vrijkaarten weg voor de beurs op het gebied van sportief fietsplezier, die van 21 t/m 23 oktober gehouden wordt in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Wat je moet doen is de volgende vraag goed beantwoorden en je antwoord verzenden per e-mail. In welk jaar hoopt de stad Utrecht de proloog van de Tour de France te mogen organiseren? Stuur je antwoord vóór donderdag 20 oktober naar prijsvraag@bikemotionutrecht.nl. Zorg ook dat je naam, volledig adres en telefoonnummer in de e-mail vermeld staan, en één mailtje volstaat. Op de website www.bikemotionutrecht.nl worden op 20 oktober de prijswinnaars bekend gemaakt. Dubbele inzendingen zijn uitgesloten.

MET DE FIETS OP REIS

Heerlijk in de frisse buitenlucht, de zon schijnt, een strak blauwe lucht, je haren wapperen in de wind, het uitzicht is prachtig, er zijn heuvels en rivieren.. Met de fiets op vakantie, een ultieme beleving! Omdat fietsvakanties steeds populairder worden, zal er ook dit jaar tijdens Bike MOTION Utrecht aandacht besteed worden aan sportieve fietsvakanties. Onder andere Bici Tours, Col d'Extreme, Mountainbike Adventure, Sports Travel Company, Conijn Reizen en Stichting De Wereldfietser promoten tijdens de beurs avontuurlijke fietsreizen.Via deze organisaties kunt u alles te weten komen over fietsvakanties zoals fietsroutes over de hele wereld, fietsgidsen en plattegronden, fietshuur, arrangementen, weekendtochten, overnachtingen in hotels, herbergen en berghutten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is informatie over te vinden tijdens Bike MOTION Utrecht.

CRUISERS 'NET EVEN ANDERS' FIETSEN

De keuze in sportieve fietsen is de laatste jaren enorm toegenomen, naast de alom bekende racefiets, mountainbike en BMX fiets, is ook de cruiser in opmars. Je kiest voor een beachcruiser, chopper of low rider als je net even iets anders wil. Waar de sportieve prestatie veelal bij het gebruik van de racefiets, mountainbike en BMX fiets voorop staat is de cruiser veel meer een lifestyle product. De cruisers komen van oorsprong uit het Amerikaanse Californië. Op dit moment is het 'cool' om op zo'n klassieke laagzitter gezien te worden. Volgens bezitters van een cruiser is Rhalf van Heusden uit Amsterdam aanjager van deze trend. Zijn fietsen worden inmiddels gezien als stijliconen. Het zijn vooral trendy dertigers die de funfiets ontdekken. De opmars begon in Amerikaanse achterbuurten. In de steden aan de westkust sprokkelden arme latino's brikkies bij elkaar op de stortplaats. Hun choppers en laagrijders waren het product van schroot. Tegenwoordig zijn de beste schrootdesigners het getto ontgroeid. De designers verdienen veel geld voor bedrijven die hun cultfietsen produceren in Azië. De choppers zijn dagelijks te bewonderen bij de zaak van Van Heusden, The Chopperdome, het Mekka van showfietsen in Amsterdam, maar van 21 tot en met 24 oktober 2005 staat al dit moois in Utrecht op de beurs Bike MOTION Utrecht.

STEPPEN VOOR VOLWASSENEN

Je kunt spreken van een ware rage! Veel fabrikanten lijken de step herontdekt te hebben. Het aantal steps en autopeds op de Nederlandse markt is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook de diversiteit is zeer uitgebreid. Er zijn steps speciaal voor toertochten en lange afstanden of juist voor korte stukjes in de stad. Er zijn compacte modellen en opvouwbare steps passend in de kofferbak van de auto. Er zijn flitsende modellen en funsteps en voor de echte cracks zijn er de lichte snelle wedstrijdmodellen. De Nederlandse Autoped Federatie (NAF) behartigt de belangen van de Nederlandse steppers en heeft haar eigen Autoped-magazine. Meer info over steps en autopeds, vindt je vanzelfsprekend op de beurs Bike MOTION Utrecht.

Bike MOTION Utrecht

Lokatie

Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, Jaarbeursplein Utrecht

Data

Vrij. 21 okt. 2005 14.00 - 21.00 uur
Zat. 22 okt. 2005 10.00 - 17.00 uur
Zon. 23 okt. 2005 10.00 - 17.00 uur
Maa. 24 okt. 2005 11.00 - 18.00 uur **
(** maandag 24 oktober is de beurs uitsluitend toegankelijk voor vakhandel en pers)

Toegangsprijs

E 10,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) Groepskorting mogelijk mits vooraf aangekondigd via www.bikemotionutrecht.nl

Openbaar vervoer

Bike MOTION Utrecht is uitstekend per trein en bus bereikbaar. Het Jaarbeurscomplex ligt naast het Centraal Station van Utrecht.

Exposanten en Oppervlakte

Circa 165 stands op 20.000 m² (hal 7 en 8)
Kijk ook op:
www.bikemotionutrecht.nl

***********************************************