Ingezonden persbericht


Stand up comedians bij 'Vrienden
van De Leeren Lampe Live' weekend

RAALTE - Het weekend van 21, 22 en 23 oktober staat bij uitspanning De Leeren Lampe weer geheel in het teken van 'Vrienden van De Leeren Lampe Live'. Ook deze keer staat het programma bomvol met amusement van de bovenste plank. Zo verschijnen er de eerste avond van het feestweekend stand up comedians op het podium.

Drie stand up comedians zorgen op de vrijdagavond van 'Vrienden van De Leeren Lampe Live' vanaf 20.00 uur voor lachsalvo's, herkenning, giechels en schokkende ervaringen. Het gaat om comedians van de 'Comedy Explosion' (in ons land één van de comedy formaties van het eerste uur). Opgericht in 1992, toen vier Amerikaanse comedians, onder wie Rick Aviles en Lewis Black, de harten stalen van het kritische Amsterdamse publiek. De Comedy Explosion is uitgegroeid tot een laboratorium voor nieuw talent. Maar ook grote namen, van wie er inmiddels veel een eigen theaterprogramma hebben, spelen in de Comedy Explosion Stand-up Theatershow. Met of zonder het David Letterman-achtige comedy huisorkest. De opstelling wordt - net als bij een voetbalclub - bepaald door de vorm van de dag: wie staan in de line-up en wie wachten beneden in de kleedkamer. De Comedy Explosion presenteert onder andere: Javier Guzman, Claudia de Breij, Jasper Valstar, Lamber-Jan Koops, Vincent Geers, Samba, Arie Koomen en vele anderen. Bezoekers die komen luisteren en kijken naar deze 'Comedy Klub' brengen vervolgens zonder extra entree te betalen een bezoek aan de andere twee thema's van de avond, want natuurlijk is er meer tijdens dit uitgebreide weekend bij De Leeren Lampe.

Top of the Nederpop
Naast veel humor staat de avond in één van de zalen namelijk in het teken van Nederlandstalige rock- en popmuziek met 'Top of the Nederpop'. De vorige keer was het de band Springen die het spits afbeet. Nu, tijdens de tweede editie van dit thema, is het de beurt aan 'Lijn 7', om de Nederpop van toen en nu te vertolken. Naast deze goede band, zal ook 'DJ Ciske Wolters' het publiek laten swingen.

Dance Classics
Uiteraard is het deze avond ook mogelijk om naar een andere zaal te lopen. Het derde thema tijdens de openingsavond van 'Vrienden van De Leeren Lampe Live' is de welbekende 'Dance Classics-party'. Terug naar de jaren '70 en '80 voor een knallend feest met muziek van de populaire 'DJ Geert Bergers'. Hij is inmiddels een begrip in Nederland. Uitermate succesvol in elke gewenste stijl en dat in vele en grote toonaangevende uitgaanscentra. DJ Geert Bergers is tevens het gezicht van de feestact 'Van Bill' en staat daarmee regelmatig in de Mega Top 100.

Hands up
De Tweede dag van het 'Vrienden van De Leeren Lampe Live' weekend is een zaterdag en zal net als altijd een discotheekavond worden, uiteraard géén gewone. Het thema deze avond is 'Hands up', maar blijft verder nog een verrassing. Met de handen in de lucht, kom je deze avond in ieder geval zeker door. In de Rockzaal staat de band 'Papa di Grazzi' op het podium. Een allround band met verschillende fantastische acts.

Teenage Party
Voor de jongste vrienden (12 tot 15 jaar) van De Leeren Lampe is de slotdag vrijgehouden. Aangezien het vakantie is, wordt in dit speciale weekend 'The Teenage Party' op zondag gehouden. Dit keer staat het knalfeest in het teken van 'Glow Glow en Neon'.

Voor meer informatie over dit weekend van 21, 22 en 23 oktober bij De Leeren Lampe kijk op www.deleerenlampe.nl of bel 0572-355855.


---- --