Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

FRISSE BLIK OP JONGE KUNST

BLOOMING: VIBRANT & FUNKY KADER
VOOR DE BERGENSE KUNST10DAAGSE

Amsterdam, oktober 2005 - Van 21 tot 30 oktober wordt voor de 12e keer de Kunst10daagse in Bergen gevierd. Was hotel en conferentielandgoed blooming altijd al een geestverruimende locatie, tijdens de Kunst10daagse wordt de charmante plek omgetoverd tot hét podium voor nieuwe, verfrissende kunst. Op zondag 23 oktober organiseert blooming in het licht van 'vibrant art & funky music' een inspirerende openingsborrel. Tussen 15:00 uur - 18:00 uur kunnen kunstliefhebbers, omgeven door jazzy loungemuziek de spraakmakende creaties ontdekken van objectenmaker Rik Davids, fotograaf Eelco Franz, beeldhouder Chris Tap en de schilders Snar, Lon Hendriks en Leön Keer. blooming zoekt elk jaar voor de Kunst10daagse op eigen gevoel talentvolle kunstenaar uit.

Visueel verfijnd en vibrant art

Tijdens de Kunst10daagse is bij blooming een originele mengeling te zien zijn van schilderijen, foto's, bronzen beelden en houtkunstwerken. blooming is er in geslaagd een palet aan kunst te brengen dat 'nét even anders is' en alle aandacht verdient. Dankzij de prachtige ligging middenin de duinen exposeren de kunstenaars bij blooming ook buiten in de open lucht. Op 23 oktober nodigt blooming kunstliefhebbers uit voor een 'vibrant art en funky music' openingsborrel vanaf 15:00 uur. Onder het genot van muziek, een drankje en een héérlijk een bordje sushi wandel je van de ene ontdekking naar de andere.

Schijnwerper op kunst

"blooming daagt uit om tot bloei te komen" is het motto van het hotel oftewel passie voor kunst - achter de schermen is dan ook hard gewerkt om te zoeken naar talentvolle kunstenaars. Bezoekers met een oogje op kunst weten inmiddels dat in blooming tijdens de Kunst10daagse veel moois te zien is. Zo ligt bij kunstenaar Chris Tap het accent van zijn stenen en bronzen beelden op organisch structuren en weet schilder Snar zijn interesse voor mens en leven op een bijzondere manier vorm te geven. Kunstenaar Rik Davids maakt uit resthout objecten als vazen en schalen die enorm tot de verbeelding spreken.

Fijn grasduinen; foto- en schilderkunst

Naast bovengenoemde kunstenaars exposeert ook fotograaf Eelco Franz, die met melancholische fantasie een foto-serie heeft gemaakt in en rond Bergen. Verder zijn er acrylverfschilderijen van Leön Keer te zien, met gevoel voor dimensie door dansende en zwevende vormen. En tot slot de vernieuwende kunstenaar Lon Hendriks die cultuur van de straat op doek heeft gebracht, geïnspireerd door comics en graffiti. blooming is een stemmingsvolle plek en zal tijdens de Kunst10daagse een levendig decor vormen voor kunstminnend Nederland!

UITNODIGING

blooming: opening Kunst10daagse

zondag 23 oktober - 15:00 uur en 18:00 uur

Meer informatie is te vinden op www.blooming-hotels.com Informatie over de kunst10daagse is te vinden op www.dekunst10daagse.nl

blooming - altijd met een kleine b geschreven - staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. blooming is een hotel en conferentielandgoed aan de Duinweg nummer 5 in Bergen. De 87 comfortabele hotelkamers, waaronder een dertigtal designkamers, stralen de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uit. In het ruime restaurant kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes. De regelmatig gehouden blooming events zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als particuliere gasten. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. Kijk voor meer informatie op www.blooming-hotels.com.