Gemeente Amsterdam

De Lokatie in Noord

18 oktober 2005
---
Amsterdam Noord

Op 21 oktober a.s. opent portefeuillehouder milieu Kees Diepeveen om 16.30 uur de deuren van de 2de vestiging van kringloopbedrijf de Lokatie aan de Distelweg 85 in Amsterdam Noord.

Ballonnen De Lokatie was de afgelopen 9 jaar succesvol gevestigd aan de Oranje Vrijstraat in Oost/Watergraafsmeer. Vanwege renovatie moest het bedrijf echter verhuizen.

In Noord heeft de Lokatie een nieuw geschikt onderkomen gevonden. Met meer dan 1000 m2 heeft de Lokatie een groot winkeloppervlak, waar iedere dag een ander(vaak verrassend) assortiment wordt gepresenteerd. Stadsdeel Amsterdam-Noord is gelukkig met de komst van dit bedrijf naar Noord en ondersteunt de ecologische doelstelling (bevorderen van hergebruik van goederen) en de nadrukkelijke sociale functie (voorkomen van langdurig arbeidsongeschiktheid of werkloosheid en toeleiding naar reguliere werkplaatsen) van het bedrijf.

De Lokatie

De Lokatie heeft de afgelopen jaren op succesvolle wijze haar doelstellingen vervuld. Was er in aanvang werkgelegenheid voor 19 mensen, inmiddels werken er wekelijks 37 mensen in (nagenoeg) volledig dienstverband. Gedurende de afgelopen jaren hebben zo'n 40 mensen mede dankzij een werkplek op De Lokatie hun bestaan en hun bestaansmiddelen kunnen verbeteren.

De Lokatie is opgericht in 1995 als initiatief van de toenmalige instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en beschermd wonen. Het is een zelfstandige stichting die haar bestaansmiddelen ontleent aan de omzet van goederen en de subsidie op arbeidstoeleiding en werkgelegenheid van de medewerkers.

Inzameling van goederen, selectie en afvalverwerking

Het bedrijf heeft met de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer, Zeeburg, Noord en met de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel afspraken gemaakt over inzameling van goederen, selectie en afvalverwerking.

De Lokatie hoopt met haar vestiging in Noord net zo succesvol en plezierig met haar (nieuwe) klanten te gaan werken als het in Oost/Watergraafsmeer de afgelopen 9 jaar heeft gedaan.

Bereikbaarheid en openingstijden

De Lokatie aan de Distelweg is uitstekend bereikbaar. * met de auto (gratis parkeren),volg de borden Industrieterrein Noord 5 * met het openbaar vervoer + vanuit West met het Distel, + vanuit het Centrum met de pont Buiksloterwegveer of met de bus, 5 minuten lopen vanaf het Mosplein * met de fiets vanaf de Buiksloterweg, naar de Varenweg, Mosveld, het Mosplein de Distelweg op.

Openingstijden winkel Oost en winkel Noord: maandag van 12.00-17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.