Gemeente Beverwijk


19-10-2005

Goedkeuring bestemmingsplan Wijkertoren Overbos

Met ingang van vrijdag 21 oktober 2005 ligt voor iedereen het volgende besluit voor zes weken ter inzage: het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 4 oktober 2005, kenmerk 2005 - 15760 tot goedkeuring van het raadsbesluit van 23 maart 2005, nummer 1162 betreffende de (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Wijkertoren-Overbos" te Beverwijk.

Het plangebied wordt begrensd door de Overboslaan, Munnikenweg, Zweedselaan, Van Borsselestraat, Graaf Florislaan, Graaf Janstraat, Schans, Alkmaarseweg, De Raep, Peperstraat, Jan Alsweg, langs de Torenstraat naar de Arendsweg en Galgenweg richting Alkmaarseweg.

Het plan zorgt ervoor dat er regels bestaan voor bouwen en gebruik van gronden en opstallen. Voor een deel van het plangebied bestonden tot voor kort nauwelijks regels (Bouwverordeningsgebied). Binnen het plangebied zijn een paar wijzigingsbevoegdheden opgenomen die het mogelijk maken dat met een extra procedure door burgemeester en wethouders bepaalde activiteiten mogelijk worden en dat er ruimte komt voor (nieuwe) woningbouw (zo mogelijk gestapeld) en erven, groen, tuin, verkeer en verblijfsmogelijkheden en eventueel voor detailhandel. Eventueel kan een parkeergarage tot stand worden gebracht. De betreffende gebieden zijn op de plankaart aangegeven, terwijl een uitvoerige beschrijving de mogelijkheden per plandeel laat zien.

Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door belanghebbenden die zich tijdig op grond van artikel 27, lid 1 of lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten hebben gewend. Dit recht van beroep komt ook toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich overeenkomstig laatstgenoemde bepaling tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Beroep kan slechts worden ingesteld in bovenvermelde periode waarin het bestemmingsplan en goedkeuringsbesluit ter visie liggen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van ¤ 138,-- voor natuurlijke personen en ¤ 276,-- voor niet-natuurlijke personen (o.a. verenigingen).

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingezonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019; postcode 2500 EA te 's-Gravenhage. Volgens artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring in werking, daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn. Totdat op dat beroep is beslist kan door de indiener van een beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan.

Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van ¤ 138,-- voor natuurlijke personen en ¤ 276,-- voor niet-natuurlijke personen.

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan met een verslag van de hoorzitting die bij Gedeputeerde Staten heeft plaatsgevonden liggen gedurende voornoemde periode voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor. Ook behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode het bestemmingsplan in te zien tijdens de openingsuren van de openbare bibliotheek Beverwijk, in de vestiging aan de Kerkstraat 144 te Beverwijk.