Het einde van de dure sms-berichten

BREDA, 20051021 -- Sinds de introductie afgelopen week van iZiTALK zijn, nog zonder noemenswaardige promotie, reeds enkele duizenden gebruikers bij iZiTALK geregistreerd.


Wat is iZiTALK?

Met iZiTALK kan men:

* op de goedkoopste manier berichten verzenden via een mobieltje. De berichten worden namelijk als data verzonden en niet als dure sms'jes, wat aanzienlijk in de kosten scheelt.
* op de snelste manier berichten verzenden.
* zeker zijn dat de berichten ALTIJD aankomen, wat niet gezegd kan worden van sms'jes.
* zonder extra kosten ook wereldwijd berichten verzenden
* praktisch via ieder mobieltje berichten verzenden en ontvangen

maar iZiTALK is ook:

* telecom-aanbieder onafhankelijk
* werkt met pre-paid kaarten en via een vast abonnement
* behoeft geen ingewikkelde download van software
* is door iedereen te gebruiken met een MSN-account
* werkt van pc naar mobiel, van mobiel naar mobiel en van mobiel naar pc, dus altijd en overal te gebruiken

Andere mobiele MSN Messenger clients

Er bestaat reeds een MSN messenger voor mobiel, door KPN geïntroduceerd begin juli 2005. De door KPN gekozen vorm van het verzenden van berichten is echter gebaseerd op dure SMS'jes en kosten maar liefst 0,18 per bericht, waarmee KPN tracht de SMS melkkoe in een andere vorm verder te exploiteren. Zoals bekend zijn er alleen al door KPN in Nederland in 2004 maar liefst ca. 1,3 miljard sms'jes verzonden.

Daarnaast is recent door KPN een campagne gestart om MSN via een Hi-abonnement aan te bieden (het mannetje in 't geel, de huidige Bla Bla campagne). Dit is echter niet zonder beperkingen: a) men dient software te downloaden ( DoJa applet), b) men dient een Hi abonnement af te sluiten c) vervolgens dient men een I-mode abonnement te hebben of af te sluiten en tenslotte c) werkt dit systeem alleen op een beperkt aantal Hi respectievelijk I-Mode toestellen, waarvan het grootste gedeelte nog door de jeugd als niet leuke toestellen wordt ervaren. Kortom, deze activiteiten van KPN tonen aan dat men de commerciële mogelijkheden van een mobiel MSN weldegelijk inziet maar eigenlijk ook inziet dat dit een grote negatieve invloed kan hebben m.b.t. het sms-verkeer.

iZiTALK is volkomen telecom onafhankelijk en werkt op praktisch ieder toestel. Een nieuw abonnement afsluiten bij een telecom operator is dus niet nodig!
Ook Vodafone is inmiddels gestart met voorbereidingen voor MSN op mobiel en net als KPN maakt deze dienst gebruik van SMS. Wanneer deze service geïntroduceerd zal worden is echter nog niet bekend. Vodafone heeft al wel laten weten dat hun mobiele MSN-Messenger versie in slechts drie Europese landen zal worden aangeboden.


Hoe kan men iZiTALK op het mobieltje krijgen?

Door simpelweg de tekst izi 1 naar 2580 te sturen, waarna de URL wordt teruggezonden. Door deze URL in te voeren in het mobieltje komt men rechtstreeks op iZiTALK. Na het invoeren van de gebruikelijke MSN gegevens kan men onmiddellijk chatten.

Zoals bekend zijn er alleen al in Nederland ruim 4 miljoen gebruikers van MSN die gezamenlijk zo'n 200 miljoen berichten per maand onderling verzenden van pc naar pc. Door iZiTALK op het mobieltje in te stellen wordt een groei verwacht van het aantal berichten berichten via het MSN-netwerk en een substantiële afname van het aantal sms'jes.

Wereldwijd heeft MSN zo'n 180 miljoen gebruikers en door de samenwerking met Yahoo die recent is aangekondigd, ontstaat een chatgemeenschap van ca. 275 miljoen gebruikers. Uiteraard kunnen al deze chatters dan ook iZiTALK gaan gebruiken.Inmiddels wordt er hard gewerkt om ook de gebruikers van de chatprogramma's van o.a. Yahoo, AOL, Google Talk en andere populaire chatprogramma's toegang te verlenen met hun mobiel via iZiTALK.

IZiTALK berichten internationaal verzenden en ontvangen

Aangezien het verzenden van berichten met behulp van iZiTALK via het gewone internet protocol gaat, komen de berichten altijd razendsnel bij de ontvanger aan, ongeacht de plaats waar men vandaan verzendt en waar men berichten naartoe verzendt. En dat tegen een fractie van de kosten van een sms-bericht.
Een praktijkvoorbeeld: tests hebben uitgewezen dat sms-berichten verzonden vanuit Frankrijk naar Griekenland er soms ruim 24 uur over deden voordat deze aankwamen. Uit de tests met iZiTALK bleek dat alle berichten verzonden via iZiTALK reeds binnen een fractie van een seconde arriveerden.

Nog voor het einde van dit jaar zal iZiTALK geïntroduceerd worden in Duitsland, Engeland, Spanje, Italië, Spanje, Frankrijk en Australië. IziTALK België gaat volgende week al van start.

Info

Wim van Os
info@izitalk.com
www.izitalk.com
Tel. + 31653 299382

Voor foto-materiaal ( screenshots) of een test-pincode kunt u kontakt opnemen met
Wim van Os.


Breda, oktober '05