Ingezonden persbericht

Grip vinden

Grip leek het toverwoord vandaag op het circuit van Estoril, met de beide testsessies ochtend en de twee vrije trainingen in de middag die allemaal verreden werden op een natte baan, soms met droge weersomstandigheden. Voor A1 Team Nederland bleek het een moeilijke dag. Zowel Jeroen Bleekemolen, die de ochtendsessies voor zijn rekening nam, als Jos Verstappen waren niet in staat om A1 Team Nederland in de top van het klassement te zetten. Een achtste tijd tijdens de eerste vrije training was helaas het beste resultaat voor het Nederlandse team.

Jeroen Bleekemolen begon de dag voor A1 Team Nederland. Hij bestuurde de tweede auto van het team tijdens de twee speciale testsessies van 40 minuten om de shake down van de auto te doen. Bleekemolen die in 2004 op Estoril reed met de DTM, kwam helaas niet verder dan een 12e en 14e plaats in de beide sessies, waarin alle teams hun tweede auto konden testen. Bleekemolen was echter wel blij dat hij weer achter het stuur van de A1GP auto kon plaatsnemen.

Jeroen Bleekemolen; "Ik ben natuurlijk blij dat ik even heb kunnen rijden. In de eerste sessie was het vooral kijken of bij de auto alles werkt en veel code rood. Dat ging van de tijd af, was heel jammer. Het waren niet echt twee keer veertig minuten. Het waren moeilijke omstandigheden, erg nat, vooral in de eerste sessie en we hebben een hoop geleerd, hoop kunnen kijken. Alle data die je verzamelt daar kan je hopelijk veel verder mee. We hebben in ieder geval al veel geprobeerd op de auto. In de tweede sessie hebben we het nodige verandert en vanmiddag zal blijken of we de goede kant op zijn gegaan of niet. Het verschil met een DTM auto, waarmee ik hier vorig jaar reed, op dit circuit valt wel mee, de snelheden met het DTM zijn niet zo erg verschillend, want DTM gaat ook wel behoorlijk hard. Een Formule auto gaat alleen natuurlijk iets harder de hoek om".

's Middags kwam Jos Verstappen de baan op voor de twee officiele vrije trainingen van de dag.

Voor Verstappen was de reunie met de baan waar hij twaalf jaar geleden zijn Formule 1 debuut maakte voor Footwork geen gelukkig. De A1 Team Nederland coureur, die voor het laatst 10 jaar geleden op Estoril reed, worstelde met de auto en probeerde grip te vinden onder moeilijke omstandigheden. Met veel onderbrekingen in beide sessies omdat coureurs van de baan spinden, eindigde A1 Team Nederland niet hoger dan achtste in de eerste sessie en 13e in de tweede vrije training. De tweede training werd nog 20 minuten uitgesteld vanwege hevige regenval.

Jos Verstappen "Vandaag was erg frustererend, een hele, hele slechte dag voor ons. We zitten gewoon op de limiet met de auto en komen nog steeds vier seconden te kort. We kunnen gewoon geen grip vinden. Als we niet snel verbeteren, maak ik me echt zorgen over de kwalificatie van morgen. Maar op dit moment is het niet anders en daarmee zullen we het moeten doen. Ik kan er weinig meer op zeggen".

Morgen zal A1 Team Nederland natuurlijk alles in het werk stellen om het gat te dichten. 's Ochtends is een derde en laatste vrije training. In de middag worden de vier kwalificatiesessies van 15 minuten ieder verreden. Omdat er nog meer regen voorspeld wordt voor morgen zouden de omstandigheden wel eens wederom lastig kunnen zijn.

Voor meer informatie en / of rechtenvrije foto's e-mail naar info@A1teamned.com