Many van Krieken Trucktechnicus van het Jaar 2005

Stichting OOMT

Many van Krieken mag zich de eerste Nederlandse 'Trucktechnicus van het Jaar' noemen. Tijdens een zeer drukbezochte finale van de verkiezing Trucktechnicus van het Jaar 2005 vandaag op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam wist hij zijn medefinalisten voor te blijven en daarmee niet alleen de titel maar ook een prachtig prijzenpakket in de wacht te slepen. Many van Krieken is werkzaam bij Volvo Truck Center uit Rotterdam. Pieter Bastiaansen werd tweede, Dirk Verboom derde, Kees Verhoeven vierde en Henry Pruijsen eindigde op de vijfde plaats. De verkiezing is dit jaar voor het eerst speciaal gericht op trucktechnici en is georganiseerd door de Innovam Groep, mogelijk gemaakt door stichting OOMT met steun van hoofdsponsors Profile Tyrecenter en ING Wholesale Banking.

Pittige finaleronde
Dolenthousiast waren de supporters van Many, toen de eindstand van de finale van de verkiezing Trucktechnicus van het Jaar 2005 werd bekendgemaakt. Tijdens de finale werden de uit de voorrondes overgebleven kandidaten door Pieter Wieman, hoofdredacteur van het vakblad Truck & Transport Management, nogmaals stevig op hun kennis en inzicht van de techniek en het vak getest. De finale bestond uit een combinatie van pittige gesloten en open theorievragen. Zoals over elektronica, comfortsystemen, veiligheid en Arbo, airconditioning, onderstellen, motoren, CANbus-systemen en nieuwe ontwikkelingen. De gehele finaleronde werd 'aan elkaar gepraat' door niemand minder dan Bavo Galama ('goed initiatief dat het vak van een trucktechnicus nu eens apart wordt belicht'); de prijsuitreiking vond onder grote belangstelling van familie, collega's, vrienden en bezoekers van de BedrijfsautoRAI plaats op de stand van TLN/VTL/Randstad. Dankzij de inzet van vele sponsors kregen, naast de winnaar, ook de andere finalisten diverse prijzen. De finale is opgenomen door RTL Transportwereld.

'Ongelooflijk dat ik heb gewonnen!'
Many van Krieken: 'Het is fantastisch om hier te winnen. Want mijn medekandidaten stonden ook niet voor niets in de finale! Ik ben echt dolgelukkig en de prijzen zijn geweldig. Ik ga op reis naar de fabriek van Pirelli in Turkije om te zien hoe de truckbanden gemaakt worden. Dat lijkt me super om te zien en dan ook nog in Turkije! Verder heb ik ongelooflijk veel prijzen gewonnen! Een bandenset van Profile Tyrecenter, een navigatiesysteem van Sailtron, een volledige Greybull kledinglijn voor de trucktechnicus van Lavans, de 'Hotshot', een ruitensproeisysteem van Webasto en als klap op de vuurpijl een cheque van 2.500,- euro die we als bedrijf bij de Innovam Groep mogen besteden aan opleidingen en adviesdiensten! Kortom, wat een reeks aan prijzen, echt ongelooflijk!'

E I N D E B E R I C H T