Talpa Nederland



Jeroen van Kan

Leeftijd

36 jaar

Beroep

Presentator, journalist

Bekend van

AT5, RTL, De Digitale Stad, Radio Noord Holland

Jeroen van Kan werd op 18 november 1968 geboren in Hoorn, maar verhuisde al op 10-jarige leeftijd naar Amsterdam, de stad waar zijn ouders vandaan kwamen. Daar doorliep hij ook de lagere school.

Aangezien Jeroen op 15-jarige leeftijd alles belangrijker vond dan in een klaslokaal zitten, leidde hij wegens tegenvallende resultaten een nomadisch bestaan door het Amsterdamse voortgezet onderwijs. Bij de vierde middelbare school behaalde hij eindelijk zijn diploma: het IVKO, een school met veel aandacht voor creatieve vakken als dans, mime en drama. Alle plannen voor studies liet hij definitief varen nadat hij de radio ontdekte. Hij werkte eerst als vrijwilliger bij Amsterdam FM, en daarna als freelancer voor diverse omroepen. Niet veel later begon Jeroen met het maken van live televisieprogrammaâs voor de kabel van Amsterdam.

In 1996 werkte hij voor De Digitale Stad, waar hij experimenteerde met allerlei nieuwe vormen van mediagebruik (televisie, radio, internet). Een jaar later begon hij als redacteur bij de Amsterdamse zender AT5, maar vertrok daar in 1998 alweer om redacteur te worden bij het Nederland 3-programma MiddagEditie. Daar vertrok hij toen AT5 hem vroeg terug te keren als nieuwslezer en presentator. Hij bleef bij AT5 tot 2001 en nam afscheid toen Matthijs van Nieuwkerk de zender onherstelbaar kwam verbeteren.

Jeroen ging werken voor het RTL Nieuws, maar keerde toch opnieuw terug naar AT5 toen hij hoorde dat de hoofdredacteur intussen alweer was opgestapt. Verder werkte Jeroen ook voor Radio Noord-Holland, NL Net en verleidde een ongelukkige combinatie van geldzucht en ijdelheid hem ooit mee te werken aan het RTL-programma Gevonden Geld, waarvan hij hoopt nooit meer een aflevering terug te hoeven zien. Bovendien is hij redactielid van de website Literair Nederland en schrijft hij voor diverse literaire bladen.

Bij NSE brengt hij het nieuws ter tafel, waarna de discussie in volle hevigheid kan losbarsten.

© 2005 TALPA