Digitale Gemeente Houten

Beperkt asbest vrijgekomen bij brand 't Goy

vrijdag 21 oktober 2005 - Bron: Gemeente Houten

Op donderdagmiddag 20 oktober is een zeer grote brand uitgebroken in een fruitschuur aan de Wickenburghseweg 98-100 in t Goy. Bij die brand is asbest vrijgekomen. Uit onderzoek blijkt dat het witte asbest is, de minst risicovolle soort.

De brand
Na het uitbreken van de brand is de openbare weg ter plaatse afgesloten. Vrijdagmorgen is onmiddellijk begonnen met het opruimen van de asbestresten door een gespecialiseerd bedrijf. Om 9.30 uur is de weg weer opengesteld voor verkeer. Vervolgens is gestart met het schoonmaken van de omliggende weilanden. Uiterlijk zaterdag 22 oktober zijn deze werkzaamheden klaar. De schoonmaak van het terrein met de afgebrande schuur zal in verband met technisch onderzoek nog enige tijd op zich laten wachten.

Geen gevolgen gezondheid
Bij de brand kwam witte asbest vrij. De GGD Midden Nederland acht het risico van dit type asbest voor de gezondheid van omwonenden verwaarloosbaar. Dit geldt ook voor de mensen die tijdens de brand in de rook hebben gestaan.

Aanrijtijd brandweer
Er zijn vragen gesteld over de aanrijtijd van de brandweer. We hebben dit uitgezocht. Rond 17.10 uur kwam de brandmelding bij de alarmcentrale binnen. Een kwartier later was de eerste brandweerauto aanwezig bij de brand.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).