RECTIFICATIE - Mobiele aanbieder duikt onder KPN-prijsvechter

Yiggers mobiel

Rectificatie
In onderstaand bericht is eerder ten onrechte gemeld dat het Telfort-netwerk 'in de komende maanden' geïntegreerd wordt met dat van KPN.
Telfort heeft ons laten weten dat dit niet in de komende maanden gebeurt. Eerder heeft de heer Scheepbouwer van KPN laten weten dat de netwerken 'op middellange termijn' worden geïntegreerd. Telfort geeft aan dat zij met KPN de komende drie jaar zoekt naar synergieën tussen beide organisaties.

Tariefvergelijking Yiggers Carefree Mobiel, Simyo en Tele2: www.yiggers.nl/bedrijfsinfo/media/tarieven.pdf

Nieuwe mobiele aanbieder duikt onder tarieven KPN-prijsvechter

Eén-euro-abonnement bindt strijd aan met KPN Simyo

Aanbod kindermobieltjes neemt verder toe

PAPENDRECHT, 21 OKTOBER 2005 - Yiggers, een prijsverlager voor particulieren, lanceert vandaag Yiggers Carefree Mobiel. Deze nieuwe mobiele aanbieder bindt de strijd aan met de nieuwe prijsvechter KPN Simyo.

Yiggers Carefree Mobiel combineert de voordelen van prepaid bellen met de voordelen van een abonnement. Tegelijk claimt de aanbieder de nadelen van prepaid bellen en abonnementen te hebben opgelost.

Bellen en sms'en voor 5 cent
Yiggers laat haar deelnemers bellen voor 5 cent per minuut. Ook sms'en kost vijf cent. Deze tarieven gelden altijd, in piek en dal, en naar vaste en mobiele nummers. Alleen naar andere mobiele nummers dan die van Yiggers Carefree Mobiel wordt 20 cent per minuut in rekening gebracht, en 10 cent per SMS. Tegelijk kost het bellen naar een vaste aansluiting van Yiggers Telefonie slechts 2,5 cent per minuut.

De tariefstructuur van Yiggers weerspiegelt de daadwerkelijke kostenstructuur van mobiel belverkeer. Mobiel bellen is inmiddels nauwelijks duurder meer dan bellen via de vaste lijn; enkel het bellen naar een ànder mobiel netwerk is duur. Dit komt doordat de concurrerende netwerken elkaar hoge tarieven in rekening brengen voor toegang tot elkaars netwerk.

Nieuwe marktstandaard
Ook op bellen naar het buitenland, mms'en en dataverkeer (GPRS) zet Yiggers een nieuwe standaard neer. Naar het buitenland wordt altijd 30 cent per minuut gerekend, naar mobiele en vaste nummers, onafhankelijk van het land dat men belt. Hierdoor is Yiggers Carefree Mobiel naar veel landen goedkoper dan de diverse aanbieders van vaste telefonie. Bovendien rekent Yiggers ook naar het buitenland af per seconde, waar de andere aanbieders minimaal 30 of 60 seconden in rekening brengen.
Mms'en kost bij Yiggers 20 cent, waarmee het bedrijf de voordeligste aanbieder op de markt is. Mms'en is bij KPN Simyo overigens niet mogelijk, omdat KPN in dit marktsegment nog geen prijzenslag wil ontketenen.

Yiggers brengt voor haar diensten één euro abonnementskosten in rekening, waarvoor de prepaid-beller voortaan een maandfactuur krijgt toegestuurd en zonder contracttermijn of opzegtermijn van de voordelen van een abonnement kan profiteren. Net als KPN Simyo brengt Yiggers de gesprekskosten vooraf in rekening, via een beltegoed dat door automatische bankafschrijvingen wordt aangevuld. De afschrijvingen geven de beller een goed beeld van zijn actuele belgedrag. Bovendien kunnen alle gespreksdetails vrijwel realtime via de website van Yiggers worden bekeken.

Saillant detail is dat Yiggers gebruik maakt van het Telfort-netwerk. De heer Scheepbouwer van KPN heeft eerder laten weten dat dit netwerk op middellange termijn zal worden geïntegreerd met dat van KPN.

Nieuw kindermobieltje
Yiggers presenteerde vandaag tevens een nieuw kindermobieltje, de Easy5. Het toestel kost slechts 95 euro, zonder de gebruikelijke contractuele verplichtingen. De Easy5 biedt een alternatief voor de kindermobieltjes die vorige week werden gelanceerd door KPN en Scarlet. Het toestel heeft vijf voorkeuzetoetsen, zodat niet ieder willekeurig nummer kan worden gedraaid. Hierdoor kunnen ouders zelf bepalen met wie hun kind mag bellen. Sms'en is met het toestel niet mogelijk.

Yiggers stelt dat de Easy5 ervoor zorgt dat ouders en kinderen elkaar altijd kunnen bereiken, met één druk op de knop, zonder het risico op te hoge belkosten. Yiggers vindt het in dit kader een belangrijk voordeel dat met Carefree Mobiel kan worden doorgebeld wanneer het beltegoed tijdelijk een negatief saldo vertoont.

De Easy5 is verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren, en wordt geleverd met handig halskoord.

Over Yiggers
Yiggers maakt de beste producten en diensten weer betaalbaar. Yiggers bundelt de koopkracht van particulieren, en zet die om in inkoopvoordeel. Van dit inkoopvoordeel geeft Yiggers 60% door aan haar deelnemers. Yiggers is sinds 2002 actief op de markt voor vaste telefonie en internettoegang. Het bedrijf positioneert zich in de telecomjungle als een witte raaf die weigert addertjes onder het gras te verbergen.