AutoRai

Lexus toont ultieme Sedan Concept Car op Tokyo Motor Show 2005

(10/13/2005)
Lexus maakt vandaag bekend van plan te zijn op de 39e Tokyo Motor Show de ultieme âSedan Concept Carâ en twee andere nieuwe concept cars aan het publiek te tonen: de GS 450h, een sedan in het topsegment, uitgerust met een nieuw ontwikkeld hybridesysteem en de LF-A, een tweezits sportwagen in het topsegment voorzien van een uiterst krachtige V10 .
De show is voor het publiek geopend van 22 oktober tot 6 november en wordt gehouden op het International Convention Complex (Makuhari-tentoonstellingscomplex) in Makuhari, Chiba.

In het kader van de filosofie âstreven naar perfectieâ doet Lexus er alles aan haar topkwaliteit producten te combineren met een ongeëvenaarde aankoop- en service-ervaring. In Nederland is dit laatste bekend onder de noemer Red Carpet Treatment. Lexus heeft zich verder tot doel gesteld in de 21e eeuw wereldleider te worden in het topsegment door constant maximale aandacht te besteden aan alle aspecten van ontwikkeling, productie en verkoop en daarmee haar klanten te allen tijde maximaal plezier en comfort te bieden.

Lexus GS 450h
Een topklasse sedan met een nieuw hybridesysteem, waarin de motoren voorin geplaatst zijn gecombineerd met achterwielaandrijving. Hiermee worden superieure resultaten op het gebied van milieu en rijprestaties geboekt, passend bij een auto uit het topsegment. De hybride aangedreven Lexus beschikt over een totaalvermogen van 250 kW / 340 pk.

⢠Een 3,5 liter V6-benzinemotor met het nieuwe D-4S brandstofinspuitsysteem is gekoppeld aan een krachtige elektromotor teneinde een brandstofverbruik te kunnen realiseren dat vergelijkbaar is met een 2,0 liter motor en een vermogen dat niet onder doet voor dat van een 4,5 liter, een cilinderinhoud die in het topsegment veelvuldig wordt toegepast.
⢠De GS 450h is uitgerust met hoogwaardige techniek, zoals VIDM (Vehicle Dynamics Integrated Management), dat de bewegingen van de auto stabiliseert en een Pre-Crash Safety veiligheidssysteem dat rekening houdt met de richting waarin de bestuurder kijkt. Kijkt de bestuurder niet recht vooruit, dan zal het systeem actiever optreden. ⢠Een elektronisch geregelde automatische transmissie met zes versnellingen brengt het vermogen over naar de aangedreven achterwielen.

Totale lengte: 4.825 mm
Totale breedte: 1.820 mm
Totale hoogte: 1.425 mm
Aantal zitplaatsen: 5

Lexus LF-A: de achterwielaangedreven supersportwagen Een topklasse tweezits sportwagen, de eerste kennismaking met gepassioneerd autorijden volgens Lexus.

⢠De LF-A is ontworpen volgens het âL-finesseâ-designconcept, gericht op de belichaming van de ideale sportcoupé.
⢠De motorruimte biedt plaats aan een nieuwe, krachtige V10 met meer dan 500 pk die het begrip autorijden opnieuw definieert. ⢠Deze supersportauto heeft een cilinderinhoud van minder dan 5,0 liter en een topsnelheid van ongeveer 320 km/uur.