Ingezonden persbericht


persbericht

Nieuwe attractie padvinder in ecodrome Zwolle

Overleven in de natuur vanaf zaterdag 22 oktober

Zwolle, vrijdag 14 oktober 2005 Vanaf zaterdag 22 oktober is de nieuwe attractie Padvinder geopend in Ecodrome Zwolle. Padvinder is een doolhof met als thema overleven in de natuur . Bezoekers moeten hun weg zien te vinden in het spannende labyrint. Tijdens de overlevingstocht ontvangen ze informatie over wat ze wel of niet moeten doen als ze verdwaald zijn in de natuur. Bovendien laat Padvinder zien dat er in de loop der eeuwen veel is veranderd. Er wordt aangegeven hoe bezoekers in de oertijd, tussentijd en de moderne tijd om zouden moeten gaan met bepaalde situaties in de natuur.

Padvinder

Vanaf zaterdag 22 oktober is de nieuwe attractie Padvinder geopend in Ecodrome Zwolle. Bezoekers leren in dit spannende doolhof alles over het overleven in de natuur. Er is niets zo belangrijk als goed voorbereid op reis gaan. Toch kan iemand in de natuur gemakkelijk verdwalen. In Padvinder zijn bezoekers verdwaald in de natuur en moeten ze de weg terug vinden. Tijdens de tocht krijgen ze tips over het overleven in de natuur. Er wordt aangegeven hoe bezoekers in de oertijd, tussentijd en de moderne tijd om zouden moeten gaan met bepaalde situaties in de natuur. Zo leren ze onder andere wat ze mee moeten nemen, waar ze het beste hun tent op kunnen zetten, hoe ze eetbare planten kunnen herkennen en hoe ze op dieren moeten jagen. Ook komen verschillende hulpsignalen zoals rookpluimen, lichtsignalen en fluittonen aan bod.

Een spannend avontuur

In Ecodrome Zwolle beleven bezoekers een spannend avontuur en ontdekken de natuur van oeroude tijden en nu. Zij kunnen er diverse levende dieren zoals spinnen, roofvogels en piranha s ontmoeten. In Rio Negro duikt men de jungle in. Hier houden toekans en papegaaien zich schuil tussen de bladeren, maar ook schildpadden en gifkikkers zijn hier in levende lijve te bewonderen. In het weerstation van Ecodrome Zwolle kunnen kinderen zelf het weer voorspellen. In Expeditie IJstijd komen bezoekers in donkere kloven terecht en staan ze oog in oog met de wolharige neushoorn en de grottenleeuw. Nieuw in 2005 is Expeditie Tijdreis. Daarnaast zijn er diverse andere spannende exposities, bijvoorbeeld over gezichtsbedrog, en kan men in het Expeditiecentrum zelfstandig of onder begeleiding boeiende opdrachten doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf mammoetbotten opgraven.

Voor meer informatie over Ecodrome Zwolle kan men bellen met: 038-4237030. Ook kan men een kijkje nemen op www.ecodrome.nl.

Noot voor de redactie (