RTL Group

Wereldhit 'Idols' op jacht naar ultieme popidool bij RTL 4

Wie wordt de nieuwe Idol van Nederland? Dat is de grote vraag vanaf zaterdag 22 oktober als Idols weer van start gaat bij RTL 4. De afgelopen weken hebben duizenden idols in spé zich gepresenteerd aan de jury van de grootste en populairste talentenjacht van Nederland. Henkjan Smits, Jerney Kaagman en Eric van Tijn geven ook dit jaar de kandidaten hun kritische doch rechtvaardige mening en laten alleen de allerbesten door. Aan Chantal Janzen en Martijn Krabbé de taak om de vaak zeer nerveuze en teleurgestelde nachtegaaltjes een troostende schouder te bieden en met de gelukkigen hun geslaagde auditie te vieren.

Vier weken lang is te zien hoe deze zoektocht naar uniek zangtalent in Eindhoven, Amsterdam, Zwolle en Dordrecht is verlopen. Kandidaten met bijzondere outfits, zelfgeschreven nummers, overenthousiaste ouders en gierende zenuwen passeren de revu. Dat er veel niet ontdekt talent in Nederland rond loopt, is tijdens deze audities wederom gebleken. Natuurlijk is ook te zien dat het worden van een popidool niet voor iedereen is weggelegd.

Zaterdag 19 november gaan de overgebleven talenten het theater in om zich opnieuw aan de jury te presenteren. Alleen dit keer uitgebreider; zij moeten meer van hun zangkunsten en persoonlijkheid laten zien. Ook hier is de jury weer kritisch maar rechtvaardig in de zoektocht naar echt talent en uiteindelijk de ultieme Idol.

Tijdens de workshops vanaf zaterdag 3 december wordt er voor de kandidaten nog een schepje bovenop gedaan. Want vanaf die avond gaat Idols live en is het erop of eronder voor de kandidaten. In deze uitzendingen, drie weken lang, wordt bepaald wie de finalisten van Idols zijn. Met op zaterdag 24 december een laatste kans als er wordt gezongen kan om een wildcard.

Op zaterdag 31 december gaat het aftellen beginnen. Vanaf dan bepaalt het publiek elke week wie niet de nieuwe Idol van Nederland wordt en staat de zaterdagavond bij RTL in het teken van Idols. Met de live-show en de uitslag op RTL 4 en Idols Backstage op RTL 5. De kandidaten zetten alles op alles om een meer dan duizendkoppig publiek in de studio en vele kijkers thuis ervan te overtuigen dat zij er de week daarna weer bij horen te zijn. In het uur na de uitzending voordat de uitslag wordt bekend gemaakt, krijgen de kijkers ook dit jaar weer een kijkje backstage in Idols Backstage. Net zolang totdat er twee talenten over zijn die het alleen nog tegen elkaar op moeten nemen. Op zaterdag 11 maart bepaalt het publiek wie zich de nieuwe Idol van 2005 mag noemen.

Uitzending: Wekelijks, vanaf zaterdag 22 oktober, tussen 20.00 en 21.00 uur bij RTL 4 (vanaf zaterdag 31 december, tussen 20.00 en 21.30).
Idols Backstage: wekelijks vanaf zaterdag 31 december, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.


---

----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl .

© 2005 RTL Nederland / IP