Gemeente Den Haag

oktober (2005)
Campagne spoort Haagse senioren aan tot meer bewegen (18 oktober)

Met de campagne 'Kom in Beweging' wil de gemeente Den Haag inwoners van 55 jaar en ouder aanzetten om meer te gaan bewegen. De start is zaterdag 22 oktober 2005 tijdens de Haagse Ouderendag in het Atrium van het stadhuis aan het Spui. Wethouder Jetta Klijnsma van welzijn, volksgezondheid en emancipatie verricht om 11.15 uur de aftrap van de campagne.

Op de ouderendag wordt de website van de campagne in gebruik gesteld. Er is een presentatie van de posters en de folders van 'Kom in Beweging'. Ook zijn er workshops spinning en yoga en kunnen bezoekers een fitheidstest laten doen. Vanaf maandag 24 oktober rijden trams in Den Haag met reclame in het kader van de campagne voor meer bewegen voor 55-plussers.

Een aantal Haagse senioren werkte mee aan het tot stand komen van de posters en de folders via interviews over hun sportieve leefstijl. Zijn fungeren als rolmodel voor leeftijdsgenoten en laten in woord en beeld zien dat bewegen of sporten hen veel oplevert.

De campagne 'Kom in Beweging' krijgt komend jaar een vervolg in de Haagse stadsdelen. Sport- en welzijnsinstellingen en ouderenorganisaties organiseren daar gezamenlijk een beweegmaand. Dan wordt onder meer een beweegpaspoort verspreid, waarmee senioren kennis kunnen maken met diverse sportieve activiteiten.

'Kom in Beweging' is één van de projecten uit de gemeentelijke ouderensportnota 'Een sportief actieve leefstijl voor Haagse ouderen'. Behalve de campagne zijn diverse sportieve projecten in de stad opgezet met medewerking van sportverenigingen, welzijnsorganisaties en organisaties van Hagenaars van niet-Nederlandse afkomst. De coördinatie van 'Kom in Beweging' en van de uitvoering van de gemeentelijke nota is in handen van de sportstimuleringsorganisatie Sportsupport.