Persuitnodiging aankomst De-ice expeditie

Nederlands astma fonds

Datum: Zaterdag 22 oktober 2005
Tijd: 11.30 uur
Plaats: Pressroom Schiphol

Op 22 oktober komt de De-ice expeditie op Schiphol aan. Om 11.30 uur vindt een persconferentie plaats in de Pressroom. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

De-ice - Dutch Expedition Inspired by Climbing Everest 2005 - is een uniek avontuur geweest. Niet alleen hebben de deelnemers astma, het betreft bovendien de grootste Nederlandse Mount Everest Expeditie ooit. De expeditieleden hebben een prestatie van formaat neergezet door gezamenlijk het Advanced-Base-Camp (6400 meter) te bereiken. Vier leden van het team - drie mensen met astma en een instructeur - hebben bovendien Noord Col (7066 meter) gehaald onder zware omstandigheden.

Met het behalen van het doel van de expeditie en de behouden terugkomst van alle deelnemers mag zonder meer van een succesvolle expeditie gesproken worden. Om 10.15 uur zetten de deelnemers weer voet op Nederlandse bodem. Tijdens de persconferentie zal expeditieleider René de Bos kort verslag doen en is er gelegenheid plenair vragen te stellen aan de expeditieleden die de Nord Col hebben bereikt. Na afloop is er gelegenheid vragen te stellen aan de overige expeditieleden.

De expeditie heeft plaats gevonden onder auspiciën van het Astma Fonds en de NKBV (Nederlands Klim en Bergsport Vereniging). Vertegenwoordigers van deze organisatie zijn beschikbaar voor vragen. Meer informatie over de expeditie vindt u op www.de-ice.nl.

Graag horen we of u bij de persconferentie aanwezig zult zijn. Dit kan per e-mail o.v.v. naam, medium/programma en contactgegevens aan coen.berends@astmafonds.nl.

U komt bij de Pressroom door bij de vertrekhal tussen balie 8 en 9 met de hellingbaan naar boven te gaan. Bovenaan vindt u de doorgang naar de Pressroom. Deze staat ook met borden aangeduid.

Voor meer informatie kunt u bellen met Coen Berends, Astma Fonds: 033 434 1244 of mobiel
06 51 00 70 74 of een e-mail sturen naar coen.berends@astmafonds.nl