Gemeente Geertruidenberg


Opening skatebaan in Raamsdonksveer

Foto jongeren bij Skatebaan.JPG
Demonstratie door topskaters en verkiezing beste skater

Op 22 oktober is het eindelijk zover. Om 14.00 uur zullen David van Mourik en Wethouder Ery Kooi de nieuwe skatebaan in de Beethovenlaan openen.

De skaters hebber er twee jaar op moeten wachten, maar alle inspanningen worden nu toch beloond. David van Mourik is vanaf het begin iniatiefnemer geweest en doet namens de jongeren het woord. Na de toespraken wordt een professionele skatedemonstratie gegeven door Nederlandse topskaters. Daarna wordt een wedstrijd gehouden voor de verkiezing van de talentvolste skater van Raamsdonksveer en omstreken. Deze strijd zal voortduren van 15.00 tot 18.00 uur. Iedereen is vanaf 14.00 uur van harte welkom op deze gezellige middag.

Actieve jongeren
Al in 2003 zijn verschillende skaters in overleg met de jongerenwerker begonnen met het vormgeven van plannen voor een skatebaan in Raamsdonksveer. Ze hebben gezocht naar geschikte locaties en bedacht hoe het terrein er uit zou moeten zien. Uiteindelijk is gekozen voor het grasveld naast het Overstapje in de Beethovenlaan. Op het terrein worden betonnen skateramps geplaatst. Dit materiaal geeft het minste geluidsoverlast. De jongeren hebben gekozen voor een kwartramp aan de ene kant, een funbox in het midden en aan de andere kant een kwartbank.

Verkiezing
De jongeren hebben zelf de wedstrijd georganiseerd om uit te maken wie de beste skater van Raamsdonksveer en omstreken is. Rinse Staal, een topskater uit Geertruidenberg die nauw betrokken is bij de komst van de skatebaan, zal optreden als presentator van de demonstratie en de verkiezing. Hij heeft ook de promotie van het evenement opgezet. Posters en flyers zijn verspreid op plaatsen waar veel jongeren samenkomen, zoals scholen. Ook hebben de jongeren sponsors gevonden in de regio die prijzen en frisdrank ter beschikking stellen.

Achtergrond
In mei van dit jaar is de gemeenteraad akkoord gegaan met de aanleg van de skatebaan. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd en er hebben verkeerstellingen plaatsgevonden om de verkeersveiligheid te onderzoeken. De bouw is gestart medio september. De skatebaan in Raamsdonksveer wordt voorlopig geheel door de gemeente betaald. Als de skatebaan in Raamsdonk ook is geplaatst leveren de Rabobank en het VSB fonds een bijdrage aan de kosten van beide skateparken.

Op de foto: skaters Evert, Stein en Rinse (in actie): uitvoering van de one foot wally