PSP® presents PSP PureUrban; The European Music Map for a New Generation
Zaterdag 22 oktober 2005
Jimmy Woo - Amsterdam

Drie Nederlandse en drie Engelse talenten geven een showcase tijdens de Nederlandse launchparty van www.psp-pureurban.com op zaterdag 22 oktober in de Jimmy Woo te Amsterdam.

Introductie
Overal in Europa zijn getalenteerde componisten achter computers en knoppen druk bezig Urban -grooves te maken. PSP PureUrban zet de koplopers van die sounds in zes Europese steden op het podium, ter huldiging van de creatieve geluiden die overal vandaan komen. Van Rhythm&Grime uit Londen via Electroclash uit Spanje tot de Drum&Bass- scenes van Duisburg en Parijs.

De muziek van de PureUrban- website wordt ook gebruikt voor de soundtrack bij WipeOut Pure, de meest recente titel in de WipeOut- spelserie voor PlayStation® en PSP®. Het verband tussen het spel en grensverleggende electronischeelektronische muziek wordt hiermee vanuit zes Europese steden naar een hoger plan gebracht, en zet de unieke combinatie van spel en soundtrack voort.

Naast de vertegenwoordiging van nieuwe artiesten op de website, worden bezoekers ook uitgenodigd om hun eigen muziek voor te dragen. Via de website kan men een track opsturen; de winnaar maakt kans op één van de showcases ergens in Europa te zien zijn in september, oktober en november.

De SHOWCASE
De Amsterdamse live- showcase staat op stapel: op 22 oktober in Jimmy Woo maken Miss Dee, IJsman en Big Ed hun opwachting. Omdat het hier tevens een uitwisseling betreft, mochten deze drie artiesten ook optreden in de legendarische Ministry of Sound in Londen op 25 september j.l. Drie Britse artiesten, Sway, Bruza en Ironik komen daarom in de Jimmy Woo optreden. Tijdens het traject heeft Sway al groot succes geboekt: hij won een Engelse Mobo Award voor beste Hiphop- artiest, zonder getekend te zijn door een grote platenmaatschappij.

Miss Dee is in drie talen allerminst op haar mondje gevallen en heeft al met gevestigde namen in de Nederlandse hiphop-wereld het podium gedeeld. IJsman heeft een stevig verankerde plek in de underground- orde met zijn directe MCMC- stijl en talent als producer. Big Ed? Komisch, bijdehand en sinds lange tijd componist en schrijver voor andere artiesten. Nu is het zijn tijd!

DJ s Double N ongepolijst en zeer breed talent, tevens MC van de avond en Jimmy Woo s resident DJ Leroy Rey staan achter de stalen wielen.

Alle info over artiesten en evenementen is te vinden op de PSP® PureUrban website, met uitgebreide beschrijvingen van de Urban mMusic -scene in iedere stad en exclusieve downloads.

T-Time Productions (binnenkort In Town!) is de Nederlandse promoter in Nederland ismin samenwerking met de Europese organisator TwicseasNice.

Programma Informatie voor PSP PureUrban live showcase
PSP presents PureUrban
Zaterdag 22 oktober
Jimmy Woo, Korte Leidsedwarsstraat 18 , 1017 RC Amsterdam
Entrée: ¬10
23.00 05.00

Line-up: Sway (UK), Bruza (UK) & Ironik feat Yazmin & Tinie Tempah (UK), Miss Dee, IJsman & Big Ed
DJ s Double N & Leroy Rey

www.PSP-PureUrban.com

Voor meer informatie over PSP Presents PSP PureUrban, de artiesten of voor interviews met artiesten, neem contact op met:

T-Time Productions / Tineke Timmerman
tineke@t-time-productions.com / www.t-time-productions.com
Tel: 06-48192793