Ingezonden persbericht


Persbericht nr. 0529
Oktober 2005

Paddestoelenexcursies in de Biesbosch

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert op 22 oktober en 5 november een Paddestoelenexcursie.

Onder leiding van natuurgidsen wordt gespeurd naar zwammen en schimmels, zoals het bleek nestzwammetje (net een vogelnestje), de gele trilzwam (inderdaad , hij trilt als je hem aanraakt) en de zadelzwam (je zou er zo op willen zitten). In de vochtige Biesbosch komen zoveel paddestoelen voor, dat het Biesboschcentrum vorig jaar een paddestoelenzoekkaart speciaal voor de Biesbosch uitbracht. Op deze kaart staan maar liefst 27 soorten paddestoelen, en nog kom je bij elke excursie wel een soort tegen die niet op de zoekkaart staat.

Wie meegaat met een door het Biesboschcentrum georganiseerde Paddestoelenexcursie, krijgt de zoekkaart cadeau, en krijgt bovendien een spiegeltje om de onderkant van paddestoelen te kunnen bekijken. De Paddestoelenexcursies worden gehouden op zaterdag 22 oktober en zaterdag 5 november, van 10.30 tot ongeveer 12.30 uur. De kosten zijn E 3,70 voor volwassenen, kinderen en 65-plussers betalen E 3,15.

Meer informatie en reserveren: Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht, T 0768 630 53 53, E info@biesbosch.org.