Gemeente Hellendoorn


Rabobank Mountainbike Kidsdag

Op zaterdag 22 oktober geeft de burgemeester om 10.00 uur het startschot voor de Rabobank Mountainbike Kidsdag. Deze dag start op de ligweide bij zwembad Het Ravijn te Nijverdal.

De dag is bedoeld voor kinderen uit groep 6 t/m 8 van de basisscholen en maakt onderdeel uit van de cursussen "Kennismaken met sport". Het programma bestaat uit twee onderdelen en wordt, in nauwe samenwerking met de gemeente Hellendoorn, georganiseerd door twee lokale sportverenigingen. Op de ligweide van het zwembad en in het bos verzorgt CC'75 een onderdeel op mountainbikes. Daarna worden de leerlingen naar de fietscrossbaan (Groot Lochter) gebracht waar De Lochsprinters het tweede onderdeel, fietscrossen, voor hun rekening nemen. De lokale Rabobank en de KNWU ondersteunen de dag.

De Rabobank Mountainbike Kidsdag heeft als doel de leerlingen enthousiast te maken voor de fietssport. Daarnaast leren ze diverse technieken te combineren met snelheid en concentratie. Na afloop ontvangen de leerlingen een oorkonde voor hun deelname.

Het idee voor de Rabobank Mountainbike Kidsdag is ontstaan vanuit het gemeentelijke breedtesportproject. De gemeente wil met dit project onder andere de jeugd stimuleren om (meer) aan sport te gaan doen. Dit gebeurt door diverse sportieve activiteiten te organiseren en/of te ondersteunen. Bovendien draagt sport bij aan de gezondheid van de jeugd en is van essentieel belang bij het versterken van de sociale samenhang in onze gemeente.