TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-10-2005

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 22 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

GESPREK OVER PROBLEMEN ONDERWIJS
IN TROS KAMERBREED

Het onderwijs staat weer in het middelpunt van de belangstelling en opnieuw is de strekking van het nieuws negatief: het Studiehuis, nog maar 6 jaar geleden ingevoerd in het middelbaar onderwijs, rammelt. Leerlingen moeten zelfstandiger werken zodat ze beter voorbereid zijn op het vervolgonderwijs. Critici menen dat hun kennisniveau daardoor gedaald is. Moet het Studiehuis afgeschaft worden? Is het tijd voor opnieuw een vernieuwing in het onderwijs? Of moeten we de komende jaren het onderwijs juist met rust laten? In TROS KAMERBREED een gesprek met Wim Meijnen, hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam en met Ursie Lambrechts, Tweede Kamerlid voor D66.

Van de socioloog Dick Pels verschijnt volgende week het boek Een zwak voor Nederland. Ideeën voor een nieuwe politiek. Pels vindt dat Nederland, sinds de moorden op Fortuyn en Van Gogh, verhard is en dat we, in plaats van naar een sterke en harde identiteit, op zoek moeten gaan naar een zwakke identiteit. Pels legt uit wat hij hiermee bedoelt en beoogt.

Ook te gast is Michiel van Hulten, kandidaat-voorzitter van de PvdA. Hoe zit het met zijn ideologie? Wat zijn zijn ideeën over de politiek, de samenleving en de Partij van de Arbeid?

Presentatie: Jan Kuitenbrouwer

Voor meer informatie: www.kamerbreed.nl