Ingezonden persbericht

Katholieke portal Isidorusweb sterk vernieuwd

DEN HAAG, 20051022 -- De portal voor surfende katholieken Isidorusweb is sterk vernieuwd. Isidorusweb is interactiever geworden en uitgebreid met nieuws en achtergrondinformatie over het RK geloof. Nieuw is ook de RK adressengids en het online katholieke café Florianus voor ontmoeting. Sinds vier jaar is Isidorusweb een belangrijke informatie-aanbieder voor de katholieke wereld.


Bestaande en nieuwe onderdelen
Uitgebreid staat de portal stil bij het ontstaan en de organisatie van de kerk, de katholieke leer, de liturgie en bronteksten van het geloof. Bekende onderdelen, als Spiritualiteit en Heiligen, zijn verder uitgebreid. Zo is een gebedshoek ingericht waar de gebedenbibliotheek kan worden geraadpleegd of kan om gebed worden gevraagd. Ook zijn spirituele citaten en gedichten opgenomen en kunnen bezoekers zelf gedichten aandragen. De beschrijvingen van heiligenlevens zijn bijna verdubbeld. De aloude webindex, waar Isidorusweb mee is begonnen, is verbeterd in effectiviteit.

Ten slotte is de gehele layout van de portal aangepast, bijvoorbeeld door het toevoegen van beeldmateriaal, geluid en video.

Interactiever
Isidorusweb, www.isidorusweb.nl, is interactiever geworden. Via de weblog worden activiteiten, berichten uit de media en andere 'fait divers' uit de katholieke wereld gepresenteerd. Op al deze berichten kunnen bezoekers reageren. In het online katholieke café Florianus (de patroon van de bierbrouwers) is het mogelijk verder met elkaar van gedachten te wisselen.

De kleine Pius
Nieuw is een RK Adressengids, die nu al 'de kleine Pius' wordt genoemd. De belangrijkste adressen van kerkelijk Nederland, van bisdom tot klooster, staan erin vermeld.

Achtergrond
De site, www.isidorusweb.nl, is vier jaar geleden begonnen als een grote verzameling katholieke links. Isidorusweb wordt gesponsord door de interkerkelijke provider Interkerk. In die vier jaar is de website uitgegroeid tot een van de grotere (Nederlandstalige) katholieke vindplaatsen op het internet. De 'nieuwe' Isidorusweb wordt via een contentmanagementsysteem onderhouden. Dit gebruikersvriendelijke systeem van easy-content.nl stelt ons in staat beter de website te beheren.

De site is opgedragen aan Sint Isidorus van Sevilla. Deze voorgestelde patroon van het internet kan worden gezien als de samensteller van bestaande kennis. Een kennismanager pur sang, die eeuwen geleden de eerste encyclopedie samenstelde.



Werkgroep Isidorusweb