Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Agenda OnderzoekBerichten oktober 2005

22 oktober: Open dag De Uithof in Utrecht - Natuurkrachten aan het werk

SRON Netherlands Institute for Space Research, Bètafaculteit Universiteit Utrecht en het Hubrecht Laboratorium openen hun deuren voor het publiek op zaterdag 22 oktober van 11.00-17.00.

MEDIA ZIJN VAN HARTE WELKOM.

Doe bij SRON mee aan rondleidingen door de 'clean rooms', langs presentaties en demonstraties over zwarte gaten. Hoe meet je de zwaartekracht vanuit de ruimte? Welke krachten spelen een rol bij lanceringen? Hoe maak je instrumenten voor satellieten? Ook is er een pretlab voor de kinderen.

Andere locaties bij de Uithof waar je terecht kunt zijn: het Hubrecht Laboratorium van de KNAW waar je een moleculaire duik kunt nemen in de wereld van DNA, stamcellen en de embryonale ontwikkeling. Het Wentgebouw waar biologen, scheikundigen en farmaceuten je een kijkje in de onderzoekskeuken gunnen. Het Minnaertgebouw waar informatiekunde, meteorologie, natuurkunde, oceanografie, sterrenkunde en wiskunde voor een breed publiek lezingen, excursies en demonstraties verzorgen.

Locatie: De Uithof Utrecht. Tijd: 11.00-17.00. Toegang is gratis. Zie ook: www.opendaguithof.nl. Nadere informatie voor de media bij Tessa Knaake (SRON en NWO), t: +31 (0)70 344 08 05, info@sron.nl