Première Caribbean Latin Jazz Festival

Caribbean latin jazz festival

Persbericht 28 september 2005

Première Caribbean Latin Jazz Festival

22 oktober Grote Kerk Den Haag

Caribbean Latin Jazz Festival debuteert met topartiesten Het Caribbean Latin Jazz Festival van Nederland debuteert op 22 oktober met topartiesten in Den Haag. In de ambiënte van de Grote Kerk Den Haag zullen naar verwachting 1.500 muziekliefhebbers genieten van de aftrap van een festival dat groots beloofd te worden.

'Latin Jazz zet met dit evenement definitief voet op Haagse bodem. Onze ambitie is om uit te groeien tot een onmisbaar, jaarlijks terugkerend festival met muziek van hoog niveau. We bieden een festival dat de onvervalste Caribbean Latin Jazz-liefhebber niet mag missen', zegt Alvinio Molina, initiatiefnemer van het Caribbean Latin Jazz Festival.

De Gemeente Den Haag, het Prins Bernhard Cultuurfonds en regionale sponsoren waren onmiddellijk enthousiast over het initiatief en ondersteunen het festival van harte. Na het verdwijnen van het North Sea Jazz Festival naar Rotterdam staken tal van initiatieven de kop op om het cultuurgat te vullen. 'Wij zijn meer dan dat. Ons initiatief is niet geboren om het gat van North Sea Jazz te dichten, maar juist om de alsmaar groeiende behoefte naar goede Latin Jazz muziek te stillen', aldus 'Stichting Net een Beetje Meer'.

Het idee voor het Caribbean Latin Jazz Festival is wél tijdens het North Sea Jazz Festival geboren. 'Staand tussen het enthousiasme en de energie van het uitbundige publiek, dat jaarlijks terugkeert voor de Latin Jazz-artiesten, ontstond het idee: 'dit moet toch ook in een apart festival kunnen?' Ons festival is er voor dát publiek en biedt topartiesten een podium waar zij Latin Jazz van hoog niveau ten gehore kunnen brengen', aldus de oprichter van 'Stichting Net Een Beetje Meer'.

De eerste editie van het Caribbean Latin Jazz Festival schittert door aanwezigheid van topmuzikanten van de Latin Jazz. De artiesten vertegenwoordigen drie Latin Jazz-regio's (de Nederlandse Antillen, Suriname en Venezuela) en spelen het jazzgenre dat zo specifiek is voor hun eigen regio.


- Uit de Nederlandse Antillen treedt pianist Randal Corsen op, wier muziek bestaat uit een mix van Antilliaanse tambu en jazz. Optreden: +/-19.45 uur.
- De uit Suriname afkomstige jazzfluitist Ronald Snijders staat bekend om zijn prachtige mix van Surinaamse kawina en jazz. Optreden +/- 21.15 uur. 21)- De uit Venezuela afkomstige percussionist Gerardo Rosales sluit de avond af met een wervelende show om +/-22.45 uur.

Kaarten zijn 22,50 Euro in de voorverkoop en 30 Euro aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen bij verkooppunten van Ticket Service (de grotere postkantoren, GWK stationskantoren en grotere VVV-kantoren). Opening: 18.00 uur. Einde: 01.00 uur. Aanvang eerste optreden: 20.00 uur. Voor meer informatie: www.caribbeanlatinjazz.com