Gemeente Hulst


Persbericht - 06.10.2005

Symposium Oudheidkundige Kring

De Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten organiseert op 22 oktober 2005 een symposium. De gemeente Hulst verleent haar medewerking aan dit symposium. Het centrale thema van deze studiedag gaat over de toekomstige ontwikkeling van historische stadscentra en de rol die daarin het cultureel erfgoed speelt.

OP 22 oktober 2005 wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken, hoe zon invulling kan worden gerealiseerd en welke aspecten daar allemaal aan kleven. De ontwikkeling van historische stadscentra wordt niet alleen bekeken vanuit Zeeuws perspectief, waarin restauratie en creatieve vernieuwing hand in hand gaan, maar ook de praktijk vanuit Vlaanderen komt aan bod. Hier wordt vooral het stadscentrum van Gent als voorbeeld toegelicht. Daarnaast worden enkele politieke en bestuurlijke aspecten van de ruimtelijke kwaliteit van het verleden van en in historische stadscentra op zowel provinciaal als gemeentelijk niveau in het voetlicht wordt geplaatst.

Het symposium wordt door burgemeester J.F. Mulder geopend. Daarna zullen Prof. Dr. G.J. Borger, dhr. Koning, dhr. Lefebure, Drs. H. van Waveren en wethouder B. Pauwels iets vertellen over dit onderwerp. Aansluitend wordt er een forumdiscussie gehouden tussen de sprekers o.l.v. dr. A. de Kraker. Rond 17.00 uur wordt het symposium afgesloten met een receptie.

Het symposium vindt plaats in het stadhuis, gelegen aan de Grote Markt 21 te Hulst, en vangt aan om 13.30 uur.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met dhr. de Kraker van de Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten op tel. 0115-564133.
---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl

overige persberichten