Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 oktober 2005

Hoog bezoek voor Muizenkolonie Emmen

Geronimo Stilton bezoekt Emmen op zaterdag 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober 2005 verwacht Emmen hoog bezoek van de beroemde muis Geronimo Stilton. Na zijn privé-bezoek aan de Muizenkolonie, is Geronimo van 12.00 tot 16.00 uur op het voorplein van de dierentuin, zodat kinderen gratis met de beroemde kinderboekenschrijver op de foto kunnen.

Geronimo Stilton, geboren in Rokford op Muizeneiland, is niet zo maar een muis. Hij staat aan het hoofd van 'De Wakkere Muis', de meest gelezen krant van wakker Muizeneiland. Daarnaast is hij schrijver van diverse beroemde kinderboeken. Onlangs verscheen in Nederland zijn nieuwste boek Fantasia II: 'De Speurtocht naar het Geluk'. Een spiksplinternieuw avontuur waarin hij van de feeënkoningin de opdracht krijgt om het mysterieuze Hart van Geluk te vinden.

Geluk delen

Tijdens zijn laatste missie heeft Geronimo een geheim ontdekt. Het geheim van geluk, dat hij in zijn nieuwste boek aan kinderen onthult. Geronimo ligt alvast een tipje van de sluier op: "Geluk is niet wat je bezit, maar wie je bent. Het kan je leven veranderen... en de wereld!" Geronimo wil daarom zijn geluk delen. Zo brengt hij op 22 oktober allereerst een privé-bezoek aan zijn vrienden van de Muizenkolonie in Dierenpark Emmen. Daar zal hij die ochtend een adoptiecertificaat in ontvangst nemen vanwege de ondersteuning van de muizenkolonie.

Gratis op de foto

Ook kinderen die zaterdag 22 oktober in het centrum van Emmen zijn, wil hij verrassen. Die dag hebben ze de unieke kans om Geronimo Stilton in levende lijve te ontmoeten. Geronimo is namelijk speciaal voor zijn fans van 12.00 tot 16.00 uur op het voorplein van de dierentuin aanwezig voor een speciale foto-actie. Alle kinderen tot 12 jaar kunnen gratis met hem op de foto. Uiteraard is de foto direct klaar, zodat ze het bewijs van hun ontmoeting met Geronimo meteen ingelijst mee naar huis kunnen nemen. Iedereen die meer willen weten over Geronimo Stilton en zijn boeken, kijkt op www.geronimostilton.nl.

Geronimo Stilton is niet zo maar een muis die boeken schrijft. Na het waanzinnige succes in Italië - waar er al meer exemplaren van zijn boeken zijn verkocht dan Harry Potter! - en vele andere landen, zijn Geronimo's boeken nu ook in Nederland verkrijgbaar. De verrassende vormgeving en aantrekkelijke schrijfstijl van de boeken zijn enorm populair bij kinderen van 6 t/m 12 jaar. En deze boeken zijn nog maar het begin!

Einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht