Time : 10:00:24 AM
Date : Wednesday, October 12, 2005
Sender Name: Institut Italien pour le Commerce Extérieur

Italië op wijnbeurs Megavino te Brussel

Van 22 tot 24 oktober zal het Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel deelnemen aan de wijnbeurs Megavino, die gehouden wordt in Paleis 1 van het Tentoonstellingspark te Brussel. Megavino is de enige gespecialiseerde wijnbeurs in België : het Instituut maakt van deze unieke gelegenheid gebruik om Italiaanse wijnen en gastronomie beter bekend te maken bij het grote publiek.

Gedurende de volledige 3-daagse zullen op de infostand van het I.C.E. (K3) informatie en brochures kunnen verkregen worden over het label Ristorante Italiano, over de wijnen en over de belangrijkste ingrediënten van de Italiaanse keuken.

Verder wordt een reeks kookdemonstraties van Italiaanse gerechten georganiseerd, in samenwerking met een viertal chefs van Italiaanse restaurants uit België, allen houder van het kwaliteitslabel "Ristorante Italiano" Deze voorstellingen zullen
doorgaan op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in de demokeuken van de beurs, die speciaal voor de gelegenheid wordt ingericht. Het commentaar zal verzorgd worden door de bekende culinaire journalist Dirk De Prins. Hier krijgt het publiek ook de gelegenheid om te proeven van de klaargemaakte gerechten en van de lievelingswijn van de chef in kwestie.

Overigens zijn op de beurs een aantal belangrijke Italiaanse wijnhandelaars aanwezig, met een zeer uitgebreid gamma Italiaanse kwaliteitswijnen.

Inlichtingen :

I.C.E. - Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel Vrijheidsplein 12
1000 Brussel
Tel : 02/229.14.30
Fax : 02/223.15.96
E-mail : bruxelles@bruxelles.ice.it

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR