Ingezonden persbericht


Persbericht

22 OKTOBER 2005 - TEMTEC DUTCH OPEN FENCING

SPORTHAL DE RUIVERT OSS vanaf 9.00 uur 's ochtends

Galafinale om 17.00 uur in Theater de Pas Heesch

's-Hertogenbosch, 19 oktober 2005 - Temtec, een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence, sponsort het Dutch Open Fencing 2005. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden waarvan het vuur nog aangewakkerd wordt door het voor schermbegrippen hoge prijzengeld dat te winnen valt. "Dankzij de betrokkenheid van hoofdsponsor Temtec hebben we de organisatie van het toernooi dit jaar een stuk kunnen verbeteren", stelt Ron Cretier, voorzitter van de Stichting Dutch Open Fencing.

"Een voor de deelnemers interessante prijzenpot en een aantrekkelijke presentatie van de finales op een theaterpodium dragen bij aan de status van het toernooi en dus aan onze ambities om dit toernooi te laten uitgroeien tot een internationaal sateliettoernooi", aldus Cretier.

TOL en VERWIJLEN op Temtec Dutch Open
Na fantastische resultaten gehaald te hebben op de WK in Leipzig staan de Nederlandse degenschermers Sonja Tol en Bas Verwijlen a.s. zaterdag weer op een groot Nederlands toernooi, dat dit jaar voor de elfde keer wordt georganiseerd in Oss: de Temtec Dutch Open. Voor de Osse schermer Bas Verwijlen, die thuiskwam van Leipzig met een bronzen medaille op zak, is dit de jaarlijkse thuiswedstrijd. "De druk is groter dan je denkt na zo'n WK, iedereen is vast en zeker van plan om mij te verslaan", aldus Verwijlen. "Aangezien de hele nederlandse degentop aanwezig is zal het nog een hele kluif zijn." Ook voor Siebren Tigchelaar is de Dutch Open een thuiswedstrijd. Voor hem is de uitdaging minstens zo groot: "Op de WK sta je als teamgenoten nog naast elkaar, maar in Oss sta je net zo makkelijk tegenover elkaar in de finale." Tigchelaar haalde in Leipzig een plaats bij de laatste 64, niet onverdienstelijk maar ver weg van zijn ambities. Ook Wouter den Otter zal gedreven zijn om het toernooi te winnen, hij versloeg een maand geleden Tigchelaar nog in de finale van het Tilburgse Koning Willem II toernooi.

"De tak van sport die Temtec beoefent is het snel analyseren van gegevens en hieruit kansen en bedreigingen filteren", stelt Alan Parker, General Manager EMEA & APAC van Temtec. "Onze Executive Viewer-software heeft daardoor een duidelijk raakvlak met de schermsport: ontwikkel het vermogen om direct en alert te reageren op acties en reacties in het veld en je kunt werken aan je strategie. Schermers doen deze oefening meerdere malen per seconde, dus als het over snelheid gaat is de link snel gelegd."

De halve finales en de finales van het dames- en het herentoernooi zijn dit jaar voor iedereen te zien op het podium van Theater de Pas in Heesch vanaf 17 uur. Het toernooi staat tevens te boek als het grootste nederlandse jeugdtoernooi en er zal dit jaar onder andere bij de cadetten een zeer sterk internationaal deelnemersveld aantreden. Genoeg redenen voor het publiek om te komen kijken. Toegang in de Ruivert en in De Pas is gratis.

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van ruim 400 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com.

Informatie Dutch Open Fencing
Organisatie: PR en communicatie:
Stichting Dutch Open Fencing Ed Kooiman
p/a Booglaan 1 p/a Heeseind 21a
5348 JJ Oss 5392 PD Nuland
Tel.: 0412 641407 Tel.: 06 51506450

Voor redactionele informatie: (Ref.: PB1205)
Influx PR - Marald Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: marald@influx-pr.com