Gemeente Urk


In het kader van de breedtesportimpuls

Gemeente Urk organiseert sport- en beweegweek

De gemeente Urk organiseert samen met Sport Service Flevoland in de herfstvakantie voor de jeugd een sport- en beweegweek. Tal van sportverenigingen hebben hun medewerking hieraan gegeven. Ook het sociaal cultureel werk doet mee aan de activiteiten, zodat een totaal aanbod ontstaat.

Diverse sportverenigingen op Urk houden in de herfstvakantie een open training of een clinic. Op deze manier kan de jeugd kennis maken met een sport naar keuze. En dat is het doel van de gemeentelijke breedtesportimpuls, waaruit het project gefinancierd wordt. Op deze manier wordt getracht om de jeugd meer te laten bewegen en sporten. Van een basketbalclinic, tot een gyminstuif, van een open training van de zwemclub, tot een schietfestijn van de plaatselijke schietvereniging en een darttoernooi. Veel verenigingen doen mee. Meest in het oog springend is misschien wel het Panna Knock Out Tournament, wat op maandagmiddag Urk aandoet. Panna Knock Out geldt momenteel als hét straatvoetbalevenement. Naast de sportactiviteiten organiseren Stichting Jeugd Opvang Werk en Stichting Buurtwerk Urk diverse jeugdactiviteiten, zoals lego bouwwedstrijden, films en een bingo. De jeugd op Urk hoeft zich in de herfstvakantie niet te vervelen.

Onderdeel van de sport- en beweegweek is ook het project Kras en Kwiek. Een fitheidstest voor de ouderen op Urk. De aanmeldingen hiervoor stroomden de afgelopen weken binnen. Op dit moment hebben zich ruim 250 deelnemers aangemeld voor de test.

Speciaal voor de activiteiten wordt een sportpas ontwikkeld, waarop aangetekend kan worden welke activiteiten de jongeren allemaal hebben bezocht. Zijn dat er meer dan vier dan maakt de jongere kans op een jaar lang gratis sporten.

Programma sport- en beweegweek

Achter sommige activiteiten staat soms (indicatief) een leeftijd genoemd. Daarmee wordt aangegeven voor welke leeftijdsgroep dit is. Ben je net iets ouder of jonger dan ben je ook van harte welkom.

Zaterdag 22 oktober
10.00-13.00 uur Springwedstrijd CGVU
De gymnastiekvereniging organiseert in sporthal De Schelp een regiospringwedstrijd. Kom gezellig kijken! Normaal is de entree 1,00. Ben je in het bezit van de sportweekpas, dan is de entree gratis.

Maandag 24 oktober
10.00-13.00 uur Zweminstuif in zwembad 't Bun
Als je een sportweekpas hebt, is de entree slechts 1,00. 14.00-18.00 uur Panna Knock Out
Op het parkeerterrein bij Stichting Buurtwerk wordt hét straatvoetbalevenement georganiseerd. Speel je de tegenstander door de benen, dan heb je gewonnen. De winnaar van het evenement gaat naar de landelijke finales
19.00-20.00 uur Open zwemtraining
Zwemclub Urk organiseert in het zwembad een training. Train gezellig mee en laat zien dat jij de nieuwe Pieter van de Hoogenband of Inge de Bruin bent.

Dinsdag 25 oktober
10.30-12.30 uur Film in De Skuil (6+)
Stichting Jeugd Opvang vertoont de film Sporen in de sneeuw.' Entree is 1,00
14.00-17.00 uur Trefbaltoernooi (8+)
In de Waaiershoek wordt door Stichting Buurtwerk een trefbaltoernooi georganiseerd. Samen met je vriendjes trefballen. Doe je mee? 14.30-21.00 uur Kras en Kwiek (55+)
De ouderen testen in Sporthal De Schelp hun fitheid. Tegelijkertijd wordt een infomarkt gehouden met o.a. PCOB, SWO, Buurtwerk, Vrienden van Urk en de Hartstichting.
19.00-21.00 uur Tafeltennistoernooi (8+)
Stichting Jeugd Opvang werk organiseert in De Skuil een tafeltennistoernooi. Wie wordt de pingpongkampioen van Urk?

Woensdag 26 oktober
10.00-12.00 uur Gyminstuif
In Sporthal De Schelp organiseert CGVU een gyminstuif. Entree is 1,00 10.00-12.30 uur Basketbalclinic (10-14 jaar)
Basketbalvereniging Orca's organiseert samen met Omniworld een clinic in sportzaal Waaiershoek. Opgave mogelijk bij Liesbeth Pasterkamp (tel. 68 4320). Vol is vol.
14.00-16.00 uur Basketbaltoernooi
's Middags kun je datgene wat je 's ochtends hebt geleerd in de praktijk brengen. In de Waaiershoek wordt dan een toernooitje gespeeld.
14.00-16.30 uur Introductieles tennis
Op de tennisvelden van T´77 kun je lekker een balletje slaan. Als je een racket hebt, wil je deze dan ook meenemen?
14.30-17.00 uur Legoworld
Stichting Buurtwerk organiseert een legobouwwedstrijd in 't Jeugd. Entree 1,00
19.00-21.00 uur Schietfestijn (12+)
In het verenigingsgebouw van de Ut Vizier (bij het zwembad) kun je laten zien dat je goed kunt richten. En daarbij zijn ook nog eens leuke prijzen te verdienen!

Donderdag 27 oktober
10.00-13.00 uur Bingo in De Skuil
Stichting Jeugd Opvang Werk organiseert voor 1,00 p.p. een leuke bingo met prachtige prijzen.
14.00-18.00 uur Darttoernooi
Ben jij net zo goed als Raymond van Barneveld. Laat het dan maar eens zien in het toernooi van De Rake Gooier in het verenigingsgebouw aan het Keteldiep (industrieterrein, naast Post Zonwering) 19.00-20.00 uur Volleybaltraining (12+)
Volleybalvereniging Ut Top organiseert een open training. Wil je ook eens smashen? Kom dan langs in de Waaiershoek.
19.45-21.00 uur Rapid Schaaktoernooi
Vind je schaken leuk of wil je het eens goed leren? Dan is dit echt iets voor jou. Kom naar sporthal De Schelp.

Vrijdag 28 oktober
Gehele dag Young, Clean & Kicking
De gehele dag wordt in samenwerking met Stichting Buurtwerk en Zaalvoetbalvereniging Urk een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Je moet je wel vooraf opgegeven voor dit zaalvoetbaltoernooi. Doe dat wel snel, want vol is vol.
19.30-21.00 uur Film in De Skuil (10+)
Stichting Jeugd Opvang vertoont de film Het geheim van het kreupelbos' Entree 1,00

Zaterdag 29 oktober
Voetbaltopper SV Urk
Na zo'n drukke week kun je eens lekker genieten van een voetbalwedstrijd. Urk 1 moet