Gemeente Deventer

Week 40, 7 oktober 2005

Deventer Internationaal
DEVENTER BRUIST TIJDENS WERELDDAG 2005

Op diverse locaties in Deventer heeft op zaterdag 22 oktober de âWerelddag 2005 â Een stad zonder grenzenâ plaats. Dit evenement wordt met ondersteuning van de gemeente Deventer in het kader van Deventer Internationaal georganiseerd door het Centrum voor Internationale Samenwerking (COS) Overijssel en betrokken plaatselijke organisaties. Het laat de bezoekers op veelzijdige wijze kennismaken met de rest van de wereld en de verbondenheid daarmee vanuit Deventer en omgeving. De zestigste verjaardag en de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties lopen als een rode draad door het gehele programma.

In de Grote of Lebuïnuskerk, de Latijnse School en op het Grote Kerkhof vinden tussen 10 en 17 uur verschillende activiteiten plaats. Er is een programma met wereldmuziek uit alle windstreken, een grote markt met Deventer organisaties, bedrijven en instellingen die actief zijn rond internationale samenwerking, een interactief theaterprogramma en een presentatie van een Bengaalse gast over zijn organisatie. Een jongere uit Deventer bezocht Bangladesh en vertelt over haar ervaring. Novib vult het Grote Kerkhof met zijn Big Noise â Make trade fair roadshow; in het kader van een internationale campagne vraagt Novib daarmee aandacht voor oneerlijke wereldhandel en roept bezoekers op een petitie te tekenen.

In Filmhuis De Keizer zijn vanaf 19.30 uur vier actuele en indringende films uit de documentaireserie âEen dollar per dagâ te zien over verschillende aspecten van armoede. In onder meer restaurant âLa Perlaâ en in het Burgerweeshuis kunnen mensen genieten van een heerlijke âWereldmaaltijdâ. Aansluitend kan in het Burgerweeshuis de dag actief worden afgesloten met Fiësta Cubana, een swingend Salsafeest.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en het volledige programmaoverzicht kijken op http://www.cosoverijssel.nl/ of bellen naar COS Overijssel, telefoon 038 â 421 19 25.