Ingezonden persbericht

Hortus botanicus Leiden

Herfstmarkt

22 oktober 2005

Op zaterdag 22 oktober wordt in de Hortus botanicus Leiden de laatste plantenmarkt van het jaar, de Herfstmarkt, gehouden. De Herfstmarkt biedt liefhebbers, kenners en kwekers van bijzondere planten, heesters en bomen de gelegenheid om alvast voor het nieuwe tuinjaar aankopen te doen. Bloembollen, en vaste planten als heesters en bomen kunnen nu nog geplant worden. De aanwezige kwekers zullen u graag advies geven over de juiste verzorging van uw nieuwe aanschaf.

Op het plein voor de Oranjerie, en ook in het monumentale gebouw wordt een gevarieerd assortiment aan plantenmateriaal en plant-aardige bijproducten aangeboden. De lijst is te lang om op te noemen, maar zo biedt bijvoorbeeld Kwekerij "De Beeksterhof" een ruim sortiment vaste planten. Kwekerij Hanno Hardijzer is aanwezig met heesters en bomen. Kwekerij Spitsbergen-Willemsen komt naar de markt met vaste planten en Jan Corts is er weer met zijn jonge Ginkgo bomen. Ook zijn er bonsai kwekers die hun bomen in potten laten zien en uitleg geven over snoei en verzorging. De Leidse Hortus botanicus is aanwezig met een zeer bescheiden assortiment aan bloembollen en zaden.

Met de feestdagen in het vooruitzicht zullen de kettingen en kralen van An en Marinus 't Hart vast aftrek vinden evenals de prachtige natuurgeverfde en handgebreide truien van Elsje Henderikse. Tussen de Indonesische spulletjes van Toko OOOooom Piet duikt altijd een onverwacht cadeau voor een lieve vriend (of voor u zelf) op. De mooie wenskaarten van Nel Stam zijn straks voor uw kerstpost een aanwinst. De inwendige mens wordt verwend met de honingproducten van Drentsch Goud en de eigengemaakte jammetjes van Bep Vijverberg. Wil van de Wijngaard toont aardewerk en geeft raku-stook-demonstraties.

De Herfstmarkt is geopend van 10-17 uur. De Hortus echter zal op zaterdag 22 oktober doorlopend geopend zijn tot en met 21.00 uur vanwege de speciale avondopstelling van AquaHortus 2005, de grote aquariumtentoonstelling die tot 23 oktober nog te zien zal zijn.

Herfstmarkt 22 oktober

Waar

Hortus botanicus Leiden

Rapenburg 73

Leiden

Wanneer

22 oktober 2005

Entree

Volwassenen

4 euro

4-12 jaar

2 euro

Museumkaart

geldig

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:

Voor informatie over de herfstmarkt kunt u contact opnemen met:

Carla Teune, hortulana 071/5275144

Stans van der Veen, Hortus botanicus Leiden 071/5275144

Illustraties zijn verkrijgbaar op hoog formaat aan te vragen via veen@hortus.leidenuniv.nl

Leiden, 13 oktober 2005

Stans van der Veen

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

071 5275144

veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl

---- --