Politie Midden- en West Brabant

14-jarige jongen komt om het leven bij arbeidsongeval

MOERDIJK, 21 oktober 2005

14-jarige jongen komt om het leven bij arbeidsongeval

MOERDIJK: Een 14-jarige jongen uit Ouderkerk aan den IJssel is vrijdag om het leven gekomen tijdens maaiwerkzaamheden bij de Steenweg. De jongen was vrijdag samen met een 25-jarige man uit Krimpen aan den IJssel naar Moerdijk gekomen voor de werkzaamheden, die moesten worden uitgevoerd ten behoeve van de aanleg van de HSL. De jongen en de man brachten een groot deel van de dag gescheiden door en hadden afgesproken elkaar weer te treffen tegen het vallen van de duisternis, omstreeks 18.30 uur.

Toen de jongen op het afgesproken tijdstip niet verscheen, stelde de 25-jarige man een zoektocht in. Bovendien nam hij contact op met de opdrachtgever, die eveneens ter plaatse kwam om de jongen te zoeken. Omstreeks 19.45 uur zagen de twee een deel van de minitractor, die de jongen ter beschikking had gekregen voor de maaiwerkzaamheden, uit de sloot steken. Zij schakelden direct de hulpdiensten in, die onmiddellijk ter plaatse kwamen.

Brandweerlieden, die direct na hun komst een onderzoek instelden in de moddersloot, constateerden op dat moment dat de motor van het voertuig al koud was. Omdat het voertuig enkele honderden kilos woog en de sloot voorzien was van een modderlaag van meer dan 1 meter diep, was het onmogelijk voldoende grip op het voertuig te krijgen om het op te kunnen tillen. Uiteindelijk kon het voertuig met behulp van een takel worden verwijderd. Omstreeks 20.15 uur werd het levenloze lichaam van de jongen onder het voertuig aangetroffen.

Rechercheurs van de technische recherche stellen zaterdag bij daglicht een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De Arbeidsinspectie, die eveneens ter plaatse is gekomen, onderzoekt onder meer of het voertuig aan de voorgeschreven technische eisen voldeed en of het toegestaan was om de jongen het voertuig te laten besturen.

Auteur: Manon Ostendorf