Politie Zeeland


---


Z-6825-2005 Inbraak in bedrijf

In Terneuzen, in de Ambachtsstraat, is gisternacht ingebroken.
(geen specifieker tijdstip bekend, i.v.m. nog geen aangifte)
Een van de deuren van het bedrijf is geforceerd, waardoor de dader(s) het bedrijf konden binnenkomen. Een geldbedrag van enkele honderden euro's is weggenomen uit het bedrijf.


Z-6826-2005 Ingebroken

In een pand aan de Lageweg in Axel is een tiental kratten bier weggenomen.
De dader(s) is/zijn het gebouw binnengekomen door een raam te vernielen. Wanneer de inbraak precies heeft plaatsgevonden is niet bekend.


Z-6829-2005 Aangehouden wegens mishandeling

In Terneuzen, in de Beatrixstraat, is gisteravond rond 19.25 uur een 29-jarige Terneuzenaar aangehouden omdat hij een mishandeling had gepleegd.
De man had een 35-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats dusdanig mishandeld dat zij er een gebroken hand aan overhield. Ook heeft hij in de woning van de vrouw de inboedel kort en klein geslagen. De man is in verzekering gesteld en zit nu nog vast. De aanleiding voor de mishandeling ligt in de relatiesfeer.


Z-6830-2005 Aanrijding

Op de Buitenhaven in Terneuzen heeft gisteravond rond 22.51 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's.
Een 18-jarige automobilist uit Breskens had niet voortdurend zijn auto onder controle en raakte op een gegeven moment zelfs in een slip. Hierbij kwam hij terecht op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer en botste frontaal op een tegenligger. (Deze auto werd bestuurd door een 58-jarige Vlissinger) Beide auto's beschadigden door de aanrijding.


Z-6831-2005 Inbraak in auto

Op de Steensedijk in Hulst is ingebroken in een geparkeerde auto.
De inbraak vond plaats gisteravond tussen 21.00 en 23.30 uur. Uit de auto werd een rugzak weggenomen met daarin wat persoonlijke spulletjes van de eigenaar van de auto. (van weinig waarde) De dader(s) heeft/hebben een ruit ingeslagen om zo in de auto te kunnen.


Z-6832-2005 Eenzijdig ongeval

In Ijzendijke, op de Watervlietseweg, heeft vannacht rond 01.25 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 19-jarige automobilist uit het Belgische Eeklo had niet voortdurend zijn voertuig onder controle en geraakte in een slip. Hierdoor kwam hij in een naast de weg gelegen sloot terecht. De auto is total loss verklaard. De bestuurder heeft geen verwondingen overgehouden aan het voorval.


W-6833-2005 Aangehouden wegens belediging

Een 28-jarige Middelburger is vannacht rond 01.45 uur aangehouden op de Middelburgse Markt, omdat hij twee politieagenten zou hebben beledigd.
De maakte een obsceen gebaar naar een van de agenten. Hij ontkende bij zijn verhoor iets gedaan te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Nadat hij een verklaring had afgelegd is de Middelburger weer in vrijheid gesteld.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.