1e persbericht van zaterdag 22 oktober 2005

Eindhoven 22-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met softdrugs aangehouden

Op het Stratumseind is zaterdag om 2.20 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. De man had op straat ruzie met een andere man. Politiemensen maakten daar een einde aan en vorderden de man weg te gaan. Dat deed hij niet en de politie hield hem aan. Hij bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Wel had hij vier zakjes met gedroogde henneptoppen bij zich. In totaal was dat bijna 20 gram. De softdrugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten.

Eindhoven: Twee Helmonders aangehouden na mishandeling

Zaterdag om 3.25 uur zijn op de Isidoor Opsomerstraat in Helmond twee Helmonders van 22 en 18 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij ongeveer een half uur voor hun aanhouding in Eindhoven een 18-jarige Eindhovenaar hebben mishandeld. Het slachtoffer liep met twee andere personen over de Willemstraat in Eindhoven. Hij was voor de grap met de anderen Duits aan het praten. De later aangehouden verdachten passeerden hen en zeiden dat ze gewoon Nederlands moesten praten. Ze werden agressief en begonnen te slaan. De slagen konden afgeweerd worden en de aanvallers vertrokken. Even later keerden ze terug met een auto. Ze reden op de 18-jarige Eindhovenaar in. Ze reden tegen zijn fiets en hij kon zelf nog op tijd wegspringen om niet geraakt te worden. Hij sprong op de motorkap van de auto. De twee Helmonders stapten uit de auto en sloegen hem met een metalen pijp enkele malen op het lichaam. Daarna reden ze weg. Getuigen hadden het kenteken van de auto opgenomen, waardoor de twee aangehouden konden worden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer had een aantal rode plekken op het lichaam.

Eindhoven: Automobilist levert rijbewijs in, bijrijder steelt fiets

Een 21-jarige automobilist uit Geldrop moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 3.15 uur op de Vestdijk was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,45 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De 18-jarige man uit Mierlo, die bij hem in de auto zat, had hierdoor plotseling geen vervoer naar huis. Hij stal een fiets, maar hij had nog een probleem. Zijn maat op het politiebureau had zijn huissleutel. Hij ging naar het politiebureau om die sleutel te halen. De politiemensen herkenden in hem de bijrijder van de dronken bestuurder die nu opeens een fiets had. Ze hielden hem aan. Het slot van de fiets was opengebroken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na kopstoot aangehouden

Op het Stationsplein is zaterdag om 4.45 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor in de parkeergarage van de Heuvel Galerie een 31-jarige Veldhovenaar heeft mishandeld. De Veldhovenaar stond bij de betaalautomaat toen de verdachte hem aansprak en vroeg voor welke voetbalclub hij was. Toen het slachtoffer zei geen voorkeur te hebben en ook niet persé voor PSV te zijn gaf de verdachte hem een kopstoot. Daarna verdween de aanvaller, hij stapte in een auto waarin nog andere personen zaten en reed weg. Politiemensen zagen de auto op het Stationsplein en hielden de verdachte aan. Hij is ingesloten. Het slachtoffer had enkele verwondingen in het gezicht en een afgebroken tand.

Helmond: Automobilist levert rijbewijs in na hoge snelheid

Een 26-jarige Helmonder is zaterdag om 1.15 uur op de Europalaan betrapt op een flinke snelheidsovertreding. Hij reed 135 km/u waar 70 is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 53-jarige vrouw uit Sint Oedenrode is vrijdag om 18.05 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bestseweg. Zij reed met haar motor in de flank van een personenauto. De 28-jarige automobilist uit Zevenaar was op de Bestseweg aan het keren. De vrouw is met een hersenschudding en nek- en rugklachten in het ziekenhuis opgenomen.

Geldrop: Twee fietsendieven aangehouden

Op de Laarstraat zijn zaterdag om 0.30 uur twee Geldropse mannen van 19 en 25 jaar oud aangehouden. Een politieman, in vrije tijd, zag de twee lopen en een van hen had een fiets over de schouder. Hij sprak hen aan en waarschuwde zijn collegas. De fiets bleek gestolen te zijn. Voor onderzoek zijn de twee mannen ingesloten.