Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 oktober 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Bedreiging en vernieling

Politie houdt verdachte aan nadat hij een hem bekende man had bedreigd en diens motor had beschadigd

Oldenzaal

Politieagenten hielden zaterdag 22 oktober omstreeks 03.45 uur een 34-jarige Hengeloër aan in de Oude Lossersestraat in Oldenzaal. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een hem bekende 46-jarige Oldenzaler voor diens woning aan de Tichelstraat in Oldenzaal te hebben bedreigd met een mes. De 34-jarige man had scheldend en zwaaiend met een mes voor de woning van de 46-jarige gestaan. Ook had hij de motor van de 46-jarige man omver gegooid waardoor deze beschadigd werd. Het mes van de verdachte werd buiten in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen. De 34-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 46-jarige man deed inmiddels aangifte. (05-134031)

Aanhoudingen na bedreiging

Twee verdachten aangehouden na bedreiging van een beveiligingsmedewerker

Hengelo

Vrijdagavond 21 oktober kwam omstreeks 21.30 uur een melding binnen van problemen bij een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een beveiligingsmedewerker hen vertelde even daarvoor verbaal met de dood te zijn bedreigd door twee mannen. Een 41-jarige man uit Hengelo was de horecagelegenheid binnengegaan ondanks het feit dat een medewerker gezegd had dat hij dit niet mocht omdat hij een lokaalverbod heeft. De 41-jarige bleef weigeren te vertrekken waarna hij met hulp van de beveiligingsmedewerker de zaak werd uitgezet. De 41-jarige man was in gezelschap van een 40-jarige Hengeloër, die zich er ook mee bemoeide. Beide mannen bedreigden de beveiligingsmedewerker. Politieagenten hielden beide verdachten aan. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05133975)

Aanhoudingen in het verkeer

Politie hield verdachten aan voor diverse feiten, waaronder het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van het ongeval

Almelo, Nijverdal, Hengelo, Rijssen

Almelo

Vrijdag 21 oktober reed een 23-jarige automobilist uit Almelo omstreeks 18.00 uur op de Schoolstraat. Hij zag te laat dat een auto (28-jarige automobiliste uit Almelo) voor hem remde met als gevolg een kop-staart aanrijding. De 28-jarige vrouw uit Almelo schoot vervolgens met haar auto op de voor haar rijdende auto (43-jarige automobilist uit Almelo). De auto van de 43-jarige man raakte niet beschadigd, de beide andere auto's wel. Omdat een blaastest uitwees dat de 23-jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, hielden politieagenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,69 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-133878)

Vrijdagavond 21 oktober kwamen omstreeks 22.45 uur twee mannen aan het politiebureau om te melden dat zij kort daarvoor allebei door eenzelfde auto waren aangereden. De bestuurder van de auto was er vandoor gegaan. Een van de twee mannen, een 27-jarige Almeloër, had met zijn auto op de Wiekslagen gereden en had op de kruising met Nieuw Witvoet geen voorrang van de bestuurder van de auto gekregen. De tweede man, een 38-jarige Oldenzaler, reed met zijn auto op de Wierdensestraat, had groen licht op de kruising met de Wiekslagen en werd daar van rechts door de auto aangereden. Aan de hand van het opgegeven kenteken van de auto kwam de politie op het spoor van de bestuurder, een 24-jarige Almeloër. Hij werd nog diezelfde nacht in zijn woning aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-133972)

Zaterdag 22 oktober bekeurden politieagenten omstreeks 01.00 uur op de Grotestraat in Almelo een fietser, die de verlichting van zijn fiets niet in orde had. Op dat moment naderde een man op een fiets. Hij schreeuwde de agenten toe dat ook hij geen licht op zijn fiets had, schold de agenten uit en fietste er hard vandoor. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. De man, een 25-jarige Almeloër, werd kort daarop aangehouden. Hij rukte zich echter los, rende hard weg en werd al gauw door de agenten ingehaald. Hij is geboeid naar het politiebureau overgebracht en mocht daar een nachtje blijven. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-133999)

Nijverdal

Een 27-jarige automobilist uit Nijverdal reed vrijdagavond 21 oktober omstreeks 20.45 uur over de Mozartlaan en raakte een fietser, die op het fietspad naast de rijbaan reed. De fietser, een 21-jarige vrouw uit Nijverdal, had een pijnlijk been maar hoefde niet voor onderzoek naar het ziekenhuis. De politie hield de 27-jarige man aan nadat bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,92 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-133950)

Hengelo

Vrijdagavond 21 oktober vond omstreeks 23.15 uur een aanrijding plaats op de A1 in Hengelo. Een 26-jarige automobiliste uit Vriezenveen reed op de linker rijbaan en werd van achteren aangereden door een auto met Duits kenteken. De auto van de 26-jarige draaide meerdere keren rond en kwam op de rechter rijstrook tot stilstand. De andere auto kwam tegen het talud tot stilstand. Zover bekend zijn geen van de inzittenden gewond geraakt. De inzittenden van de Duitse auto zijn na de aanrijding gevlucht en lieten de auto achter. De auto zal op sporen onderzocht worden. Een van de inzittenden van deze auto, een 20-jarige man uit lingen, werd kort na de aanrijding aangehouden. Of hij ook de bestuurder van de auto was, is nog niet bekend. De auto blijkt vrijdagmiddag in Duitsland gestolen te zijn. De 20-jarige man is na verhoor heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal omdat hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. De man zal nog door de politie Lingen gehoord worden in verband met de diefstal van de auto. (05-133994)

Rijssen

Zaterdag 22 oktober reed een 22-jarige man uit Rijssen op de Butaanstraat in zijn woonplaats. Hij verloor de macht over het stuur en belandde met de auto in de sloot. De 22-jarige man wist zelf uit de auto te komen. De brandweer verleende assistentie bij het bergen van het voertuig. Omdat de 22-jarige bestuurder onder invloed verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,67 promille. De jongeman moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-134041)


---- --