Politie Zeeland


---


Aanvulling op bericht 6829-2005

De personenauto van de Terneuzense vrouw die mishandeld werd door een 29-jarige man is, terwijl hij geparkeerd stond in de Beatrixstraat, vernield.
Het is niet bekend wie de auto heeft vernield. Dit is gebeurd tussen 00.10 uur en 02.20 uur vannacht. Omstreeks 03.25 uur vannacht werden bij de woning van de vrouw twee mannen aangehouden. De mannen, beiden 26 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Terneuzen, hadden ingebroken in de woning van de vrouw. Hiervoor vernielden zij een ruit van de voordeur. Het is niet bekend of de mannen iets hebben meegenomen uit de woning. Zij zitten beiden vast en wachten op hun verhoor.


O-6834-2005 Onder invloed

Op de Ooststraat in Kapelle is vannacht rond 02.13 uur een 22-jarige automobilist uit Kapelle betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


O-6835-2005 Tegen afzetting gereden

Een 16-jarige Goesenaar is vannacht rond 03.50 uur, in de auto van zijn ouders, tegen een betonnen afzetting in de Elvis Presleylaan gereden.
De jongen bedacht dat het wel leuk was om een keertje auto te gaan rijden, want dat had hij nog nooit gedaan. Hij reed, vermoedelijk met hoge snelheid, tegen de betonnen wal aan. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis en daar werd een gebroken knieschijf geconstateerd. Van hem is een bloedproef afgenomen, omdat hij alcohol had gedronken. (Op de uitslag daarvan moet nog worden gewacht.) Door de botsing is er een boel olie op het wegdek terecht gekomen, dat is schoongemaakt, de auto is weggesleept door een takelbedrijf. Nadat hij een verklaring had afgelegd is de jongen weer in vrijheid gesteld.


O-6836-2005 Inbraak in vakantiewoning

In een vkaantiewoning aan het Zand in Kamperland is vannacht, tussen 23.30 en 05.15 uur, ingebroken.
Uit de woning zijn portemonnees, foto- en videoapparatuur en gsm's weggenomen. Het is niet bekend hoe de dader(s) de woning is/zijn binnengekomen.


Z-6837-2005 Inbraak in auto

Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 07.30 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Afrikaweg in Hulst.
Er werden ruiten van de auto ingeslagen en de auto werd doorzocht. Er is niets uit de auto weggenomen.


O-6838-2005 Gevallen door slik

Doordat er een laagje slik op de N59, ter hoogte van Nieuwerkerk, lag is vanmorgen rond 10.00 uur een 69-jarige bromfietser uit Zierikzee ten val gekomen.
De man slipte met zijn brommer doordat de weg glad was. Hij liep een hersenschudding op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

W-6839-2005 Diefstal van hekwerk
Bij een vakantiewoning in Zoutelande (Kustlicht) is een hek gestolen dat voor de woning was geplaatst.
Het betreft een ijzeren hekwerk dat uit twee delen bestaat. De waarde van het hek bedraagt ruim duizend euro.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland