Politie Gelderland-Zuid

Automobilist met koevoet bedreigd

Culemborg 22-10-2005 - (07)

Een 24-jarige man uit Culemborg was vrijdagmiddag een vriend aan het helpen met verhuizen. Toen hij spullen in een aanhanger had geladen, ging hij rijden. Toen hij op de Rijksstraatweg reed, ter hoogte van de rotonde bij Culemborg, reed een hem bekende 33-jarige Culemborger voor hem.

Die remde af en toe en ging langzaam rijden, terwijl het verkeer daar geen reden voor gaf. Op een gegeven moment stopte hij zelfs en de 24-jarige zag dat dat hij zijn gordel afdeed en uitstapte. Omdat de 24-jarige al eerder door deze man bedreigd zou zijn, deed hij snel zijn raam dicht en pakte zijn telefoon. Hierop reed de 33-jarige toch maar weer door.

De 24-jarige is toen een zijweg ingereden en reed naar het tankstation waar hij de aanhanger had gehuurd. Toen hij daar stond hoorde hij opeens een auto met piepende remmen stoppen.

Toen hij opkeek zag hij de 33-jarige uitstappen. Uit voorzorg ging de 24-jarige weer in zijn auto zitten. Hij zag dat de 33-jarige een koevoet uit zijn auto haalde en daarmee op hem af kwam lopen. Hij maakte slaande bewegingen naar de 24-jarige. Die is hierop met zijn auto een stukje vooruit gereden en zag dat de 33-jarige weer naar zijn auto liep en weg reed.

Een getuige die alles had zien gebeuren verklaarde dat aan de politie. Hierop is de 33-jarige later bij zijn woning in Culemborg aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.